2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Radar

Radar - Menekülés a tűzijáték elől

Minden évben több tízezer vadlúd és egyéb védett madárfaj érkezik a tatai tóhoz hogy megpihenjenek a télre. Az elmúlt években nyugalmat is leltek itt, mivel tűzijáték sem volt és a covid alatt az emberek még jobban bezárkóztak és hagyták a természetet kibontakozni.

  • Radar - Menekülés a tűzijáték elől

Bár az tűzijátékot a törvény is szabályozza, idén mégis megzavarták a természetvédelmi terület csendjét, melytől a vadludak nagy része elrepült.

A tatai Öreg-tó 1989 óta nemzetközileg védett, különös tekintettel a vízimadarak élőhelyeire, az egyik legrégebbi nemzetközi természetvédelmi egyezmény vonatkozik rá.

A 269 hektáros terület, a vadludak tradicionális pihenőhelye.

A Karácsonykor 20.000 főt számláló csapatból mostanra csak körülbelül 1200 maradt a tónál, a szilveszteri tűzijátékozás miatt, amit közvetlen a tóparton végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!