2024. 10. 07. Hétfő Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Radar

Radar – Megnyílt a 89 Hungarikum a Föld körül című utazó kiállítás Rómában + videó

Magyar nevezetességeket bemutató tárlat nyílt az Örök Városban. A római hungarikumkiállítás megnyitóján részt vett a világhírű színész, Franco Nero is, aki üdvözölte a magyarokat.

  • Radar – Megnyílt a 89 Hungarikum a Föld körül című utazó kiállítás Rómában + videó

A Hungarikum Programiroda Nonprofit Kft. csapata közel 10 éve dolgozik a magyar nemzeti értékek és a Hungarikum hazai és nemzetközi népszerűsítésén, gondozásán. Magyar nevezetességeket mutattak be Magyarország soros elnökségének első napján Rómában. Az örök városba érkezett a 89 Hungarikum a Föld körül című utazó kiállítás. A tárlatot július 1-én nyitották meg a Falconieri palotában. 

Dr. Lantos Krisztina a Collegium Hungaricum igazgatója: "Azért különleges ez a mai nap az akadémia életében mert egyrészt ma van a magyar elnökség első napja és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan különleges kiállítással indíthatunk, mint a hungarikum kiállítás. Büszkék vagyunk arra, hogy mi magyarok kreatívak vagyunk, hogy rengeteget adtunk a világnak. Nagy sportolókat, tudósokat, művészeket, zenészeket, képzőművészeket adtunk olyan módon és olyan szinten, hogy egy világ büszke rá én pedig arra vagyok büszke, hogy ma a római magyar akadémián a Hungarikum kiállítást bemutathatjuk. Főleg arra, hogy óriási közönség volt, óriási érdeklődés nyilvánult meg az olasz közönség előtt mind a kiállítási tárgyak mind pedig a magyar ételek és az italok iránt."

A kiállítás megnyitóján olyan hírességek is tiszteletüket tették, mint a világhírű színész Franco Nero, aki televíziónknak elmondta mindig szeretettel gondol Magyarországra és a magyarokra.

Franco Nero: "Sokfajta kapcsolat fűz Magyarországhoz. Öt filmet forgatott Magyarországon, sok szép emléket őrzök a szívemben, közel érzi magam a magyarokhoz, értékes népnek tartom őket, ezért akartam ma este közöttük lenni."

A Falconieri – palota kertjében, önfeledt vidám hangulatban kóstolhatták meg az olasz vendégek a magyar borokat, az Unicumot és a mézes kalácsot. Az első emeleti teremben pedig megtekinthették a csodálatos porcelánokat, a magyar népviseletet és Puskás Ferenc labdáját is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csiphiány a világpiacon

Csiphiány a világpiacon

Az Egyesült Államok dél-keleti részén végigsöprő hurrikán miatt átmeneti ellátási zavarok várhatók a félvezető-gyártáshoz nélkülözhetetlen kvarcbányákban, ahol jelenleg kárelhárítás zajlik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Rekord évet zárhat a magyar turizmus + videó

Radar – Rekord évet zárhat a magyar turizmus + videó

A Balaton évről évre bizonyít. Folyamatos a fejlődés és ennek megfelelően a turizmus is folyamatos fellendülést mutat. De szerencsére nem csak a magyar tengernél végez remek munkát a turisztikai szektor, hazánk folyamatos fejlődést mutat.
Radar – 13 tonna illegális dohány volt a fogás + videó

Radar – 13 tonna illegális dohány volt a fogás + videó

A Radarban már többször beszámoltunk nagy fogásokról, amikor illegális cigarettát, vagy vágott dohányt akartak csempészni Magyarországra. Nemrég a nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai a letenyei határnál állítottak meg egy román kamiont, ellenőrzés céljából. A sofőr és váltótársa furcsán viselkedett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!