2024. 07. 06. Szombat Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Radar

Radar – Mégis lesznek légkondik a párizsi olimpián + videó

A párizsi olimpián a sportolók nem csak a pályán számíthatnak izzasztó pillanatokra. A szervezők minden idők legkörnyezetbarátabb olimpiáját szeretnék megvalósítani, ebbe a keretbe azonban nem férnek bele a légkondicionáló berendezések. A tömeges felháborodás után úgy néz ki néhány mobilklímát bérelhetnek azok, akiknek szükségük van rá, ám többen kétkedve fogadták a hírt. Az amerikai csapat például csak a saját berendezésében bízik így azt viszik magukkal az ötkarikás játékokra.

  • Radar – Mégis lesznek légkondik a párizsi olimpián + videó

A 2024-es párizsi olimpiát a fenntarthatóság és környezetvédelem jegyében rendezik, ezért az olimpiai faluba nem telepítettek légkondicionáló berendezéseket. A döntés nagy port kavart hiszen ha Párizsban idén is olyan meleg lesz, mint tavaly nyáron július végén, akkor a sportolók nem csak a pályán számíthatnak izzasztó pillanatokra. Az olimpia idején több szakaszban hőhullám tör majd rá a francia fővárosra, 2023-ban összesen 15 ezren haltak meg Franciaországban hőgutában.

Laurent Michaud szervező: "A mi kötelességünk az, hogy biztosítsunk valamilyen hűtési rendszert. Ezért egy padlóhűtő rendszert vezettünk be, amely csökkenti a lakások belső hőmérsékletét. Ezen felül ventilátorokat biztosítunk a szobákba, ezzel teljesítettünk a kötelességünket."

Az Észak-Párizsban felhúzott épületkomplexumban a szervezőbizottság egy innovatív, környezetbarát hűtőmegoldást tervezett, hogy a lehető legkisebb legyen az olimpia ökológiai lábnyoma. A külvárosban épült központ hidegvíz használatával hűti az olimpiai falut, ám sokan kételkednek a hatásosságában. A lakások belső hőmérséklete 6 fokkal hidegebb lesz a külső hőmérsékletnél. Hasonló rendszerrel hűtik a Louvre épületét, tehát ha a Mona Lisának megfelel talán az olimpián is működik.

A szervezők korábban minden olimpiai csapatot arra szólítottak fel, hogy ne vigyenek mobil klímaberendezéseket, ám több ország szembeszállt a döntéssel és kijelentették, hogy nem nyaralni vagy szaunázni mennek az olimpiára.

A szervezők végül 2500 mobil légkondicionáló berendezést szereztek be de ezeknek a költségét a nemzeti sportszövetségeknek kell állniuk, tehát akinek szüksége van rá kibérelheti magának.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elsodort egy embert egy vonat Kisvárdán

Elsodort egy embert egy vonat Kisvárdán

Elsodort egy embert a Záhonyból Debrecenbe közlekedő vonat a kisvárdai vasútállomástól nagyjából fél kilométerre - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szombaton az MTI-vel.
Megvan az iráni elnökválasztás győztese

Megvan az iráni elnökválasztás győztese

A mérsékelt politikusként ismert Maszúd Peszeskján volt egészségügyi miniszter győzött az iráni elnökválasztáson - ismertette szombaton reggel Mohszen Eszlami, az iráni választási hatóság szóvivője az állami televízióban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!