2024. 07. 23. Kedd Lenke napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Radar

Radar – Második olimpiájára készül az Európa-bajnok sportlövő + videó

Folytatjuk Irány Párizs! című rovatunkat, amelyben az ötkarikás játékokra készülő magyar sportolókat mutatjuk be.

  • Radar – Második olimpiájára készül az Európa-bajnok sportlövő + videó

Major Veronika 2009-ben kezdte pályafutását szülővárosában, Keszthelyen, még unokatestvére vitte el az első edzésre. 2012-ben aztán már bronzérmet nyert a junior világbajnokságon, amit később 4 arany követett. A felnőttek között Európa-bajnok, világbajnoki második, olimpikon. 3-szor választották meg az év magyar sportlövőjének. Emellett 2019-ben világcsúcsot állított fel sportpisztolyban és ő lett a Golden Target Awards díjazottja.

Veronika sokáig futócéllövészetben versenyzett, majd 2014-ben váltott pisztolyra. Merthogy az szerepel az olimpiai programban. Légpisztollyal 10 méterre, míg a most látható sportpisztollyal 25 méterre lőnek. A új versenyszámokhoz pedig felkérte az akkori szövetségi kapitányt, Győrik Csabát, hogy segítsen neki a további felkészülésben.

Felvételünkkor a Nemzeti Lőtéren edzőtáboroztak. És ha már itt tartunk, a létesítményt az 1960-as években építették, majd 1988-ban bővítették ki. 2019-ben aztán átesett egy felújításon, helyiségeit pedig a kétszeres olimpiai bajnok Takács Károlyról, valamint a nemrég elhunyt szintén olimpiai bajnok dr. Hammerl Lászlóról nevezték el.

A mentális ráhangolódás után következhet a bemelegítés. Először egy kis gimnasztika, majd célra tartás. Ilyenkor pontosan úgy csinál a sportoló, mintha lőne, csak éppen lövedék nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!