Marokkó egy izgalmas, színes, egzotikus világ, amit hűen tükröz az ország gasztronómiája is. Olyan sok különleges ételt készítenek, hogy a felkészületlen turista pár nap falatozás után, arra lesz figyelmes, hogy már nem tudja a megszokott módon becsatolni az övét. A helyi ízkavalkád az arab, a berber, a mór és francia jegyeket ötvözi a Közel-Kelet és India ízeivel.
Az egyik legérdekesebb kombináció egy húsos étel. A magyar háziasszonyok által is előszeretettel használt alapanyagok számunkra szokatlan és izgalmas elegye ez a jellegzetesen marokkói fogás, a pastilla. Nehéz megítélni, hogy előétel, főétel vagy desszert ez a gazdagon fűszerezett, fahéjas, omlós, krémes csirkés pite porcukorral meghintve. De annyi biztos, hogy mennyei. Egyszerre sós és mézédes, a pirított mandulától pedig ropogós.
Az arab családok életében fontosak az étkezések. Sok fogás kerül az asztalra, és hosszan élvezik ízeket.