2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Radar

Radar - Már 2500 halálos áldozata van a marokkói földrengésnek

Alig ocsúdott fel a világ a februári, törökországi földrengés katasztrófájából. Pénteken éjjel Marokkóban mértek a Richter skála szerinti 6,2 tizedes földrengést. Az afrikai ország nagy része romokban, a mentőcsapatok még mindig keresik a túlélőket.

  • Radar - Már 2500 halálos áldozata van a marokkói földrengésnek

Marokkót, a Marrákestől 72 km-re délnyugatra 6,2 erősségű földrengés rázta meg pénteken késő este.

A többségében vályogból, vagy fából épült települések a földfelszínnel váltak egyelővé. Marrákes történelmi óvárosa is jelentős károkat szenvedett a természeti katasztrófában.

A marokkói Moulay Brahim faluban a helyiek sírtak, amikor vasárnap a földrengés egyik áldozatát helyezték végső nyugalomra.

A katasztrófa eddig több mint 2500 halálos áldozatot követelt, de ez a szám várhatóan emelkedni fog miután az utolsó áldozatokat is megtalálják a romok alatt.

A halottak nagy részét, 1293 embert a Magas-Atlasz-hegységben lévő Al-Hauzban, illetve 452 embert a közelben lévő Tarudantba találták.

VI. Mohammed marokkói király elrendelte, hogy a fegyveres erők mozgósítsanak speciális kutató-mentő csapatokat és állítsanak fel egy tábori kórházat a sebesültek ellátására.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!