2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Radar

Radar - Magyar szakács a világ legnagyobb kerékpáros versenyén

Csaknem két hónapja mutattuk be Szász-Kolumbán Attila siklósi szakácsot, aki a világ legnagyobb kerékpáros versenyén, a Tour de France-on az egyik csapat séfje volt.

  • Radar - Magyar szakács a világ legnagyobb kerékpáros versenyén

A Cofidis csapata 15 éve nem szerepelt ilyen jól, két szakaszt is nyertek versenyzőik, egyikük pedig összetettben a legjobb 10-ben végzett. Attila jól végezte a dolgát, ezért felkérték, hogy a spanyol  három hetes kerékpárversenyen, a Vueltán is ő vezesse a konyhát.

Szász-Kolumbán Attila azt mondja, hatalmas munka egy ilyen három hetes versenyen a csapat tagjaira főzni, de minden percét élvezte. A feladat egész embert kívánt, napi 16-18 óra munkával járt.

Hiába volt előre eltervezett menetrend, valami mindig közbejött. Fontos, hogy a konyhai kocsival a lehető legközelebb parkoljon a séf, de ez nem mindig jött össze. Ilyenkor improvizálni kellett. A menü ugyan változatos volt, de rizs és tészta valamilyen formában mindig az asztalon kellett hogy legyen.

A Cofidis évtizedek óta a legjobb eredményét a mostani Touron érte el. Két szakaszgyőzelem mellett egyikük az összetett Top 10-ben volt. A 12 szakaszt megnyerő Ion Inzagierre és a csapat vezetése külön köszöntötte a magyar szakácsot.

Idén még egy háromhetes verseny lesz, a spanyol Vuelta. Ezen is a siklósi szakács fog főzni.

A teljes riport:

 

További epizódok

Radar - Nagy Norbert az első Európa-bajnokunk a hegyi sorozatban

Radar - Nagy Norbert az első Európa-bajnokunk a hegyi sorozatban

Nagy Norbert autóversenyző idén történelmet írt, ugyanis ő az első magyar, aki Európa-bajnoki címet szerzett a hegyi sorozatban. 2023. szeptember 26.
Radar - Megduplázodott a kolerás megbetegedések száma

Radar - Megduplázodott a kolerás megbetegedések száma

A WHO legutóbbi felmérése szerint növekszik a kolerajárvány áldozatainak száma világszerte. 2023. szeptember 26.
Radar - Magyarország legjobb kamionsofőrje

Radar - Magyarország legjobb kamionsofőrje

11 év alatt, több mint 100 feladat és csaknem 2000 nevező. Idén is megrendezték az "5 tengelyen biztos kézzel" elnevezésű versenyt, ahol az ország legjobb kamionsofőrjét keresték. 2023. szeptember 26.

Legfrissebb híreink

Fontos figyelmeztetés az MLSZ-től a magyar-szerb meccs kapcsán

Fontos figyelmeztetés az MLSZ-től a magyar-szerb meccs kapcsán

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy senki ne vásároljon privát, vagy más egyéb csatornákon jegyet a magyar válogatott mérkőzéseire, mert ez "rendkívül sok veszéllyel jár", többek között olyan hamis, vagy többször nyomtatott belépőkhöz is juthatnak ilyen módon, amelyekkel aztán nem tudnak belépni a stadionba.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - A kétkerekű darázs

Radar - A kétkerekű darázs

Olaszországban a kétkerekű száguldás és a szabadság életérzését ünnepelték. Ugyanis már 77 éve gurul a macskaköves utcákon az ikonikus olasz motor.
Radar - Különleges előadás a Szigeti veszedelemről

Radar - Különleges előadás a Szigeti veszedelemről

A világon egyedülálló módon adták elő Zrínyi Miklós Szigeti Veszedelem című 1566 versszakból álló eposzát Szigetváron, mely a vár elestéről szól. A mű egy-egy versszakát 1566-an olvasták fel, mely közel 10 órán át tartott.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!