2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Radar

Radar - Magyar szakács a világ legnagyobb kerékpáros versenyén

Csaknem két hónapja mutattuk be Szász-Kolumbán Attila siklósi szakácsot, aki a világ legnagyobb kerékpáros versenyén, a Tour de France-on az egyik csapat séfje volt.

  • Radar - Magyar szakács a világ legnagyobb kerékpáros versenyén

A Cofidis csapata 15 éve nem szerepelt ilyen jól, két szakaszt is nyertek versenyzőik, egyikük pedig összetettben a legjobb 10-ben végzett. Attila jól végezte a dolgát, ezért felkérték, hogy a spanyol  három hetes kerékpárversenyen, a Vueltán is ő vezesse a konyhát.

Szász-Kolumbán Attila azt mondja, hatalmas munka egy ilyen három hetes versenyen a csapat tagjaira főzni, de minden percét élvezte. A feladat egész embert kívánt, napi 16-18 óra munkával járt.

Hiába volt előre eltervezett menetrend, valami mindig közbejött. Fontos, hogy a konyhai kocsival a lehető legközelebb parkoljon a séf, de ez nem mindig jött össze. Ilyenkor improvizálni kellett. A menü ugyan változatos volt, de rizs és tészta valamilyen formában mindig az asztalon kellett hogy legyen.

A Cofidis évtizedek óta a legjobb eredményét a mostani Touron érte el. Két szakaszgyőzelem mellett egyikük az összetett Top 10-ben volt. A 12 szakaszt megnyerő Ion Inzagierre és a csapat vezetése külön köszöntötte a magyar szakácsot.

Idén még egy háromhetes verseny lesz, a spanyol Vuelta. Ezen is a siklósi szakács fog főzni.

A teljes riport:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ujjong a Hamász

Ujjong a Hamász

A Hamász iszlamista palesztin mozgalom pénteken üdvözölte a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICJ) véleményét, amely szerint törvénybe ütköző, hogy Izrael továbbra is megszállva tartja az 1967-ben megszállt palesztin területeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!