Szász-Kolumbán Attila 19 évet dolgozott egy olasz szálloda konyháján. Tavaly abban a városban volt a Tour de France egyik befutója. Az egyik csapatnak elromlott a mobil konyhája ezért a séfük kénytelen volt Attila mellett elkészíteni az aznapi menüt
Februárban jött egy üzenet, hogy a Cofidis keres a katalán körversenyre egy séfet, és hogy érdekelne-e. Hát mondom, érdekelne természetesen, és akkor ő igazából adott egy kontaktot, és onnantól kezdve ugye magamnak kapartam a gesztenyét
- mesélte el Attila.
A versenyzők tudományos alapon étkeznek, ebben táplálkozási szakemberek segítik őket. A bringások között vannak olyanok, akik vegetáriánusok, többek között az ő igényeiket is figyelembe kell venni.
Az alapanyagokat az adott város szállodájának konyhája szerzi be a csapat séf rendelése alapján.
Arra a kérdésre, hogy milyen fizetést kap a szakács egy profi kerékpáros csapat mellett, Attila természetesen konkrét választ nem adott.
Az idei Tour de France július 1-én Spanyolországban rajtol és 23-án hagyományosan a párizsi befutóval ér véget.