2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:25

Radar

Radar - Kutyajó nyaralás

Tízből hét magyarnak van háziállata, a többség kutyát tart, 80 százalékuk rövidebb autós utazásaira is magával viszi kedvencét – derült ki egy friss felméréséből, amelynek eredményeit Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó és Berta nevű kutyájának részvételével ismertették a gyáli kutyás strandon.

  • Radar - Kutyajó nyaralás

A kérdőívet 636-an töltötték ki, a válaszadók fele tudta, hogyan kell szabályosan kedvencüket az autóban szállítani. A helyes utaztatásnak két módja van: vagy hámmal bekötve, vagy utazódobozban kell szállítani a kutyákat.

Siklósi Gergely, olimpiai ezüstérmes és világbajnok párbajtőrvívónk jelesre vizsgázott a kutyák utaztatásának szabályaiból. Nem véletlenül, hiszen négylábúja, Berta rendszeresen ingázik vele Budapest és Tapolca között. De valami újat azért ő is tanult a rendezvényen.

Ha valaki külföldre utazna kedvencével, akkor fontos tudni, hogy az Európai Unión belül is kisállat útlevélre lesz szüksége. Ebben az útlevélben a kutya minden adatának, illetve az oltásainak, és ami a legfontosabb: a veszettségi oltásának is naprakésznek kell lennie.

Persze az is előfordulhat, hogy kedvencünk nélkül élveznénk a jól megérdemelt pihenést. Ilyenkor három lehetőségünk van: vagy egy családtagra, vagy egy kutyaszitterre bízzuk a négylábút, vagy pedig egy panzióban helyezzük el.

A teljes riport:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Ne csak szurkolj, segíts is! + videó

Radar - Ne csak szurkolj, segíts is! + videó

Egy különleges, figyelemfelhívó játékkal és különféle adományozási lehetőségekkel költözött ki az Ökumenikus Segélyszervezet a budapesti Szabadság téren felállított szurkolói zónába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!