2024. 10. 15. Kedd Teréz napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Radar

Radar - Közös lehet a gyökere az elhízásnak, a cukor- és a rákbetegségnek + videó

Egy napra Gyulára szegeződött a hazai és nemzetközi orvostudomány tekintete. Az új tudományág, fő célja több szakterület például az onkológia és a diabetológia összekapcsolása.

  • Radar - Közös lehet a gyökere az elhízásnak, a cukor- és a rákbetegségnek + videó

Mérföldkőhöz érkeztünk, nem csak a hazai orvoslásban, hanem nemzetközi szinten is, ugyanis egy új tudományág született. Az onkodiabetológia, az első olyan, amelynek a fő célja több tudományág: az onkológia, a diabetológia, az endokrinológia, az obezitológia és egyéb belgyógyászati jellegű szakterületek összekapcsolása.

Az onkodiabetológia szóösszetétel hivatalosan először 2022-ben az Orvosi Hetilapban jelent meg Dr. Bánhegyi Róbert jóvoltából. Azóta már megalakult Magyar Onko-Diabetológiai Egyesület (a MODE), melynek szervezésében pénteken tartották az Első Magyar Onkometabolikus és Onko-Diabetológiai Konferenciát.

Az országos tudományos ülésen a rosszindulatú daganatok, a komplex (cukor-, zsír- és fehérje-) anyagcsere-zavarok, valamint a hormonrendszer és a testsúly kóros változásai közötti kapcsolatokat igyekeztek feltárni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!