2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Radar

Radar – Korfball: sport és nevelőeszköz

Dunakeszin jártunk, egy általános iskolás korfball kupán. Mint bármely más sportág esetében, itt sem elhanyagolható a bemelegítés. De itt most nem az eredmény a fontos, mindjárt látni fogják.

  • Radar – Korfball: sport és nevelőeszköz

A korfball egy 110 éves múltra visszatekintő holland eredetű játék. Azon kevés sportágak egyike, amely vegyes, tehát lányok és fiúk egy csapatban, együtt küzdenek a pontokért. A másik különlegessége, hogy nem lehet a labdát vezetni, sem futni vele, tehát összjátékra neveli a gyerekeket.

Mindig nagyon motivált és minket is próbál minél jobban motiválni, és legjobban felkészíteni úgymond a mérkőzésekre, és neki inkább az a lényeg tényleg, hogy tudjunk csapatban együtt dolgozni és jól érezzük magunkat, nem feltétlen csak a győzelem minden esetben – mondta Soós Eszter Viktória, a VSD Dunakeszi korfball játékosa.

Dunakeszin a testnevelés órák keretében minden kisiskolás megismerkedhet egy olyan sportággal, amely korábban nem volt elérhető. Ez az önkormányzat, a helyi egyesület és az oktatási intézmények közös összefogásának köszönhető.

Itt nem az eredmény számít. Amikor valaki betalált a kosárba, nem a pontokat számolták, hanem egy-egy puzzle darabot kaptak a gyerekek, mígnem ki tudták rakni a teljes képet. Egy klasszikust idézve: a játékot nem lehet megnyerni, csak játszani.

Folyamatosan bővül a Városi Sportegyesület, így a korfball is. Mára több mint 3000 gyermek mozog rendszeresen Dunakeszin, ahol júliusban a 15 éven aluliak korfball Európa-bajnokságát is rendezik. Ebben a korosztályban hazánk 2 éve aranyérmet nyert.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar  – Gyere be a műtőbe! + videó

Radar – Gyere be a műtőbe! + videó

A fenti című programmal szeretnék országszerte felhívni a figyelmet az egészségügyi szakmák fontosságára, különösen a műtős élet különlegességére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!