2023. 10. 01. Vasárnap Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szikla - lángok ölelésében

Következik:

Radar 00:05

Radar

Radar - Komplex pszihiátriai gyógyítás

Mágneses stimulációval is tudják már kezelni a depressziós betegeket Magyarországon is. Az Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetében, a művészetterápiás osztály mellett megnézhettünk egy Európai Uniós pályázattal elnyert gépet, amit kolléganőnk ki is próbált.

  • Radar - Komplex pszihiátriai gyógyítás

Egy korszerű gyógyítási módszer az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet Lehel úti klinikáján. Ezzel a nem mindennapi géppel gyógyítják a legsűrűbb mentális problémát, a depressziót.

A korszerű gyógyítási irányelveknek megfelelően egyre inkább a járóbeteg ellátásra helyeződik a hangsúly. A mágneses hullámokat kibocsátó géppel a felnőtt betegeket tudják biztonságosan és hatékonyan gyógyítani, ha más gyógymódra nem reagálnak.

A depressziónál mindössze három perces a kezelés 10 alkalommal.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint körülbelül 280 millió embert érinthet világszerte, vagyis a felnőtt lakosság kb. 5 százalékát.

Dr. Makkos Zoltán alátámsztja, a depresszió számos súlyos következménnyel jár mind az egyén, mind környezete életében, és a társadalomra is komoly terhet ró.

 

 

További epizódok

Radar - Szélesvásznon az Alfa Rómeó és Júlia

Radar - Szélesvásznon az Alfa Rómeó és Júlia

Dániel Vali színésznő és Szigethy Gábor rendező segítségével tekintünk be a kulisszák mögé. 2023. szeptember 29.
Radar - Az illóolajok jótékony hatásai

Radar - Az illóolajok jótékony hatásai

A borongós őszi napok beköszöntével hajlamosabbak vagyunk a megbetegedésre. 2023. szeptember 29.
Radar - Gyógyító bernáthegyiek

Radar - Gyógyító bernáthegyiek

A bernáthegyi kutyusok leginkább a Beethoven című filmből lehetnek ismerősek a legtöbbünk számára. 2023. szeptember 29.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Aktívan a suliban

A Magyar Diáksport Szövetség idén is megrendezte az Európai Diáksport Napját. Idén egy különleges bejelentéssel is készültek: a szövetség elindította mozgásösztönző aktív iskola programját.
Radar – Füzér rejtett kincsei

Radar – Füzér rejtett kincsei

Illés Péter kollégánk előző hét pénteken egy új túrázós mini sorozatba kezdett, ahol megmutatja nekünk hazánk kincseit. Próbál azokra a helyszínekre elvinni minket, amelyek nem annyira ismertek. Következzen hát a második rész, ahol Füzérre kalauzol el minket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!