2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Radar

Radar - Komplex pszihiátriai gyógyítás

Mágneses stimulációval is tudják már kezelni a depressziós betegeket Magyarországon is. Az Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetében, a művészetterápiás osztály mellett megnézhettünk egy Európai Uniós pályázattal elnyert gépet, amit kolléganőnk ki is próbált.

  • Radar - Komplex pszihiátriai gyógyítás

Egy korszerű gyógyítási módszer az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet Lehel úti klinikáján. Ezzel a nem mindennapi géppel gyógyítják a legsűrűbb mentális problémát, a depressziót.

A korszerű gyógyítási irányelveknek megfelelően egyre inkább a járóbeteg ellátásra helyeződik a hangsúly. A mágneses hullámokat kibocsátó géppel a felnőtt betegeket tudják biztonságosan és hatékonyan gyógyítani, ha más gyógymódra nem reagálnak.

A depressziónál mindössze három perces a kezelés 10 alkalommal.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint körülbelül 280 millió embert érinthet világszerte, vagyis a felnőtt lakosság kb. 5 százalékát.

Dr. Makkos Zoltán alátámsztja, a depresszió számos súlyos következménnyel jár mind az egyén, mind környezete életében, és a társadalomra is komoly terhet ró.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ujjong a Hamász

Ujjong a Hamász

A Hamász iszlamista palesztin mozgalom pénteken üdvözölte a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICJ) véleményét, amely szerint törvénybe ütköző, hogy Izrael továbbra is megszállva tartja az 1967-ben megszállt palesztin területeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!