2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Radar

Radar - Komloszaurusz a múzeumban + videó

Komlón átadták azt a múzeum komplexumot, melyben helyet kapott a Komloszaurusz is. Ez az őslény a volt bányászváros területén élt, a szakembereknek a 40 éve talált lábnyomból sikerült rekonstruálni hogyan nézhetett ki az állat. Az épület átalakítása és a kiállítás kialakítása több mint 1 milliárd forintba került.

  • Radar - Komloszaurusz a múzeumban + videó

A világon egyedülálló lábnyomok. A szakemberek ezekből arra következtettek, hogy Komló környékén egyedi körülmények között éltek a dinoszauruszok. 

Az egykori környezet helyi faunával és flórával rendelkezett, amely különlegessé teszi nemcsak a dinoszauruszt, nemcsak a komloszauruszt, hanem az egész történetét.

A lábnyomból nemzetközi összefogással sikerült rekonstruálni, hogy mekkorák lehettek és hogyan nézhettek ki ezek az állatok.  Azt is sikerült meghatározni, hogy mikor éltek ezek a dinoszauruszok, mégpedig egészen pontosan 200 millió évvel ezelőtt, tehát a triász időszak végén, a jura időszak kezdetén.

Magyarországon van már egy világhírű dinoszaurusz-lelőhely, mely attól egyedi, hogy ott csontokat is találtak. A komlói lábnyom viszont még annál is régebbi.

Teljes riport: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!