2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Radar

Radar – Kitilthatják az orosz és fehérorosz sportolókat az olimpiáról?

Kijevben ma csúcstalálkozó kezdődött az Európai Unió és Ukrajna vezetőinek részvételével a lehetséges további lépésekről.

  • Radar – Kitilthatják az orosz és fehérorosz sportolókat az olimpiáról?

A balti sportminiszterek közben közösen fordultak a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz az orosz és fehérorosz sportolók eltiltása érdekében.

Az Európai Unió több mint egy tucat vezető tisztségviselője látogatott Kijevbe tegnap, hogy katonai, pénzügyi és politikai segítséget ígérjen, és támogatásáról biztosítsa Ukrajnát az orosz invázió első évfordulója előtt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök több büntetőintézkedést sürget Oroszországgal szemben. A közös sajtótájékoztatón elmondta, hogy az uniós szankciók kampányának üteme "kissé lelassult", és azt fel kellene gyorsítani.

 

Moszkva bírálta az Európai Uniós ígéreteket, mondván, hogy az új fegyverszállítások csak fokozzák a konfliktust, de nem változtatják meg annak menetét.

Oroszország közben tankgyakorlatokról tett közzé videót és több fronton támadja Ukrajnát. Igor Konaszenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön közölte, hadseregük ukrán haditechnikai eszközöket, köztük páncélozott járműveket és ágyúgolyókat semmisített meg a többi közt Donyeck, Zaporozsje és Herszon irányában.

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara ezzel szemben azt állította, hogy 14 településről visszaverték az orosz támadásokat.

Korábban az olimpia ideje alatt letették a fegyvert. Most viszont a sport színterén is folyik a háború. Lettország, Litvánia és Észtország miniszterelnökei ma Tallinnban gyűltek össze, hogy tárgyalásokat folytassanak az európai biztonságról és Ukrajna támogatásáról.

A három balti állam Lengyelországgal együtt a héten közösen felszólította a nemzetközi sportszervezeteket, hogy az orosz és fehérorosz sportolókat tiltsák ki a 2024-es párizsi olimpiai játékokról. Egy lengyel miniszter szerint akár 40 ország - köztük az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Kanada és Japán - is támogathatja a tiltást.

 

További epizódok

Radar - Fő a biztonság: két keréken is

Radar - Fő a biztonság: két keréken is

A jó idő beköszöntével előkerülnek a kerékpárok. A biciklik számára a megfelelő karbantartás alapvető fontosságú, főleg egy hosszabb téli pihenő után. 2023. március 24.
Radar - Háromszor veri ezt kenden Ludas Matyi vissza

Radar - Háromszor veri ezt kenden Ludas Matyi vissza

Szombaton, ahogy már megszokhatták jelentkezik az szélesvásznú történelem. Ezúttal a az 1950-ben bemutatott Ludas Matyi című film volt a beszélgetés témája, közben pedig számos érdekes dolog derült ki a mai lovas színházról és film kultúrtörténeti érdekességeiről is. 2023. március 24.
Radar - A jövő irodája

Radar - A jövő irodája

Magyarország legnagyobb gyógyszergyára új központot épít, amibe a Radar stábja is bepillantást kapott. Mutatjuk, milyen szempontok szerint tervezik ma a jövő irodáit és hogyan lesz a megálmodott tervekből anyagba öntött valóság. 2023. március 24.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Kátyúkár kisokos

Radar - Kátyúkár kisokos

Az autósok rémálma a kátyúkár. Évente több ezer autóban tesznek kárt az úthibák. A javítás költségeit nem egyszerű visszaszerezni, többnyire le is nyelik az autósok. Pedig van megoldás, Juhász Milán kollégánk járta körbe a témát.
Radar - Nyakunkon az óraátállítás

Radar - Nyakunkon az óraátállítás

Madárcsicsergés és napsütés... egyre hosszabbak a nappalok és minden porcikánkban érezzük, hogy itt a tavasz. Ez azt is jelenti, hogy hamarosan itt az óraátállítás. Ez sok ember szervezetét megviseli, de hogy miért? Utánajártunk.
Radar - A koraszülöttek hősei

Radar - A koraszülöttek hősei

A koraszülöttek szállítása óriási körültekintést és felkészült csapatot kíván. Az elhivatott csapatot most mi is elkísértük egy útjára.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!