2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Radar

Radar – Kitilthatják az orosz és fehérorosz sportolókat az olimpiáról?

Kijevben ma csúcstalálkozó kezdődött az Európai Unió és Ukrajna vezetőinek részvételével a lehetséges további lépésekről.

  • Radar – Kitilthatják az orosz és fehérorosz sportolókat az olimpiáról?

A balti sportminiszterek közben közösen fordultak a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz az orosz és fehérorosz sportolók eltiltása érdekében.

Az Európai Unió több mint egy tucat vezető tisztségviselője látogatott Kijevbe tegnap, hogy katonai, pénzügyi és politikai segítséget ígérjen, és támogatásáról biztosítsa Ukrajnát az orosz invázió első évfordulója előtt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök több büntetőintézkedést sürget Oroszországgal szemben. A közös sajtótájékoztatón elmondta, hogy az uniós szankciók kampányának üteme "kissé lelassult", és azt fel kellene gyorsítani.

 

Moszkva bírálta az Európai Uniós ígéreteket, mondván, hogy az új fegyverszállítások csak fokozzák a konfliktust, de nem változtatják meg annak menetét.

Oroszország közben tankgyakorlatokról tett közzé videót és több fronton támadja Ukrajnát. Igor Konaszenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön közölte, hadseregük ukrán haditechnikai eszközöket, köztük páncélozott járműveket és ágyúgolyókat semmisített meg a többi közt Donyeck, Zaporozsje és Herszon irányában.

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara ezzel szemben azt állította, hogy 14 településről visszaverték az orosz támadásokat.

Korábban az olimpia ideje alatt letették a fegyvert. Most viszont a sport színterén is folyik a háború. Lettország, Litvánia és Észtország miniszterelnökei ma Tallinnban gyűltek össze, hogy tárgyalásokat folytassanak az európai biztonságról és Ukrajna támogatásáról.

A három balti állam Lengyelországgal együtt a héten közösen felszólította a nemzetközi sportszervezeteket, hogy az orosz és fehérorosz sportolókat tiltsák ki a 2024-es párizsi olimpiai játékokról. Egy lengyel miniszter szerint akár 40 ország - köztük az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Kanada és Japán - is támogathatja a tiltást.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Így készülnek sportolóink a párizsi olimpiára + videó

Radar – Így készülnek sportolóink a párizsi olimpiára + videó

Folyatjuk IRÁNY PÁRIZS! című rovatunkat, amelyben a párizsi olimpiára készülő magyar sportolókat igyekszünk bemutatni. Pici sérüléssel bajlódik, de ez sem zavarja abban, hogy Párizsból is aranyéremmel jöjjön haza. Szilágyi Áronnal a korábbi és leendő sikerekről is beszélgetett Rizmayer Mihály.
Radar – Elfogták a lengyel unokázós bandát+ videó

Radar – Elfogták a lengyel unokázós bandát+ videó

A lengyel, a német és a magyar célkörözési egységek egyszerre csaptak le unokázós csalókra. A hazánkban tartózkodó lengyel szökevényt Budapesten fogták el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!