2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Radar

Radar - Kiszolgáltatott örömlányok + videó

Tavaly a Radar kamerája előtt fogott el a Nemzeti Nyomozó Iroda egy emberkereskedelemmel gyanúsítható családot. A nyomozók szerint a rokonok svájci bordélyházakban futtattak lányokat. Most bővült a gyanúsítottak köre. Stábunk annak járt utána, kik az áldozatai a prostitúcióval foglalkozó bűnözőknek. A kiszolgáltatott lányokat hogyan szervezik be, és vajon kapnak e a megkeresett pénzből.

  • Radar - Kiszolgáltatott örömlányok + videó

A Radar tavaly részt vett egy emberkereskedő banda elfogásán. A mezőtúri család a gyanú szerint svájci bordélyházakban futtatott lányokat.

Az emberkereskedelem áldozatainak kizsákmányolása elleni fellépés érdekében törvényt módosítottak, így született meg a 2020. évi V. törvény, főként a kiskorúakhoz kapcsolódó szexuális kizsákmányolás vonatkozásában.

A prostitúcióhoz kapcsolódó bűncselekményeknek a büntetési tétel mértéke emelkedett. Ilyenek például a gyermekprostitúció kihasználása, a kerítés egyes minősített esetei és a kitartottság szintén minősített esetekben.

Főként megtévesztéssel történnek ezek a toborzó, behálózó tevékenységek. Legjellemzőbb általában a szerelmi kapcsolat színlelése. Ttöbbségében férfiak azok, akik kihasználják azokat a helyzeteket, amikben ezek a gyerekek élnek, azokat az érzelmi hiányokat, amikkel ők élik az életüket, ilyenek a család hiánya, a közeli érzelmi kapcsolatoknak a hiánya, s ezeket kihasználva próbálják meg őket rábírni a prostitúciós tevékenység végzésére.

Az említett ügyben a gyanúsítottak száma 7-ről 10-re emelkedett, a nyomozást hamarosan lezárhatja a Nemzeti Nyomozó Iroda. Az elkövetők a büntető törvénykönyv szerint 5-től 15 évig terjedő büntetésre számíthatnak.

Teljes riport: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Fillérekből nyaralás? Lehetséges! + videó

Radar - Fillérekből nyaralás? Lehetséges! + videó

Sokszor lehet hallani, hogy manapság már akár fillérekből is el lehet jutni a tengerpartra, olcsón lehet repülőjegyre és szállásra is szert tenni. Erre a kérdésre kerestük a választ Kiss Róbert Richard turisztikai szakértővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!