2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Radar

Radar - Kalandra fel, barlangoljunk!

Budapest a világ egyetlen fővárosa, amelynek utcái alatt barlangok rejtőznek. Március a barlangok hónapja. Ebből az alkalomból hazánk öt nemzeti parkja színes programokkal és kedvezményekkel várják az érdeklődőket.

  • Radar - Kalandra fel, barlangoljunk!

Magyarországon a karsztosodásra alkalmas karbonátos kőzetek az ország felszínének csupán 1,5%-át alkotják. A karsztterületek kis kiterjedése ellenére hazánkban jelenleg közel 4000 barlang található. Bár ezek közül kevés igazán nagy van, érdekes élmények várják az érdeklődőket a föld mélyén.

Bár sokan azt hiszik, hogy a barlangokban nincs élet, de valójában nagyon komplex ökoszisztémák találhatóak a sötét föld alatti üregekben. Az aggteleki Baradla barlangban például több száz faj él.

A tavalyi aszály egyébként a barlangokban is érzékelhető volt, ugyanis egy időre teljesen leállt a cseppkőfejlődés. Szerencsére a télen viszonylag keveset fagyott, így a csapadék szinte maradéktalanul a földbe tudott szivárogni. Így ma már ismét él a barlang. Az Aggteleki Nemzeti Parknál pedig ezt követően is érdekes programokon vehetnek részt a látogatók.

A hónap hátralévő részében a nemzeti parkok mind a kiépített, mind pedig a kiépítetlen, kalandturisztikai barlangok megismerésére különleges lehetőségeket biztosítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Földi László a Bayer show-ban + videó

Földi László a Bayer show-ban + videó

Elfogadhatatlan az, hogy influenszerek politizáljanak - így fogalmazott Földi László a Bayer show-ban. A titkosszolgálati szakértő kiemelte, hogy a véleményvezérek a maguk nemében jók, hiszen ezért megy a tömeg utánuk, azonban politikai értelemben nem képzett emberek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!