2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Radar

Radar – Ingyenes KRESZ suli indult a Városligetben + fotó

A Városliget már-már mini városra emlékeztető 30.000 négyzetméterét hamar belakták a vidám gyerekhangok, népszerűsége minden várhatót túlszárnyalt a nyitás óta eltelt 1 hónapban.

  • Radar – Ingyenes KRESZ suli indult a Városligetben + fotó

A játszótértől a kutyás élményparkig, a vakok kertjétől a Mőcsényi Mihály botanikus kertig nem beszélve a sportpályákról, mindig ilyenkor jár csúcsra a terhelés, bár ez nem érzékelhető. 

Ebbe a ligeti ökoszisztémába illeszkedik be az a Ligetjogsi-program, aminek keretén belül megpróbálnak a természetes és normális játékon kívül itt a KRESZ parkban némi többletet adni.

Szükségét mi sem jelzi jobban, mint hogy Magyarországon sajnos az Európai Uniós átlaghoz képest többen halnak meg az utakon.

Schneller Domonkos, főigazgató, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum: "EU-s átlagban egy millió lakosra 46 halálos kimenetelű közlekedési baleset jutott 2022-ben nálunk Magyarországon ez a szám 55tehát azt gondolom, hogy nagyon-nagyon sok minden van még amit tennünk kell. Egy ember is pont eggyel több mint amennyinek meg kellene halnia az utakon. Ezért is tartottuk fontosnak azt, hogy gyerekkortól kezdődően ezeknek az ismereteknek az átadásában a múzeum pedagógus kollégák közreműködjenek."

Schneller Domonkos a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója, és egyben a Magyar Kerékpáros Klub elnöke szerint a hazai közlekedési kultúra nagyon sok kívánni valót hagy maga után.

A KRESZ park népszerűsége oly nagy, hogy a valódi dugók is már-már imitálhatóak.

Gyorgyevics Benedek, vezérigazgató, Városliget Zrt.: "Azok az óvódáskortól egészen a középiskolás korig érkező gyerekek, akik egy ilyen oktatáson részt vesznek, azok egészen más közlekedési tudatossággal fogna bírni, egészen más szereplői lesznek innentől kezdve a közlekedésnek akár gyalogosként vesznek részt az elkövetkezendő időszakban akár a későbbiekben valamilyen jármű használójaként."

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ezrek tüntettek Mallorcán a tömegturizmus ellen

Ezrek tüntettek Mallorcán a tömegturizmus ellen

Mintegy tízezren tüntettek vasárnap a Spanyolországhoz tartozó, az üdülésre vágyók körében közkedvelt Mallorca fővárosában, Palma de Mallorcában a tömegturizmus ellen - közölte a rendőrség este.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!