Egy csipet 60-as évek Olaszországának életérzése érinthetett meg mindenkit a hétvégén, aki a Kincsem Parkba látogatott. Kovács Lázár szervezte a pizzasütő versenyt a hétvégi Foodtruck shown a Kincsem Parkban.
A profi kategóriában a pizzériáknak komoly chefjei illetve pizzaioloi versenyeztek egymással, és kiosztásra került a 2023-as év legjobb pizzéria díja. A profikon kívül hobbiszakácsok is indulhattak. Kollégánk elnyerte a média különdíját, pedig épp csak 13 napja, hogy pizzát készít.
Egy jó pizzaiolonak, azaz pizzaszakácsnak elegendő 60-90 másodperc egy pizza elkészítéséhez a nyújtástól a tálalásig. Elmondható, hogy csak az alapanyagokon múlik a minőség.
"A pizzakészítés művészetét szeretnénk megmutatni mindenkinek, illetve népszerűsíteni, hiszen ez egy olyan folyamat, egy olyan jó kis munka, amivel tényleg nagy élményt lehet szerezni magunknak meg a családnak is" - mondta kameránknak a főszervező, Kovács Lázár.
A háromnapos felhőtlen szórakozás már péntek délután elkezdődött a Kincsem Parkban, közel 50 foodtruck kocsival. A vasárnap záruló rendezvény után pedig vélhetően többen fogják a mélyhűtött pizza helyett kiélni kreativitásukat egy saját készítésű kedvenc darab elkészítésében, amivel a jövő évi versenyre akár be is nevezhetnek.