2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Olimpiai álom Erdélyben

Következik:

Híradó 12:00

Radar

Radar - Iharos Sándor, a futólegenda

Iharos Sándor a világ legjobb hosszútávfutója volt az '50-es években. Pályafutása során 12 alkalommal futott világcsúcsot, 1955-ben pedig a világ legjobb sportolójának választották. Szélesvásznú történelem című műsorunkban tévesen kérdőjeleztük meg a futólegenda eredményeit.

  • Radar - Iharos Sándor, a futólegenda

Iharos Sándor 1930-ban látta meg a napvilágot Budapesten. A szintén legendás edző, Iglói Mihály, avagy "Náczi bácsi" tanítványa volt. Első világcsúcsát 1953-ban állította fel 4×1500 méteres váltóban, első egyéni világcsúcsát pedig 1955-ben futotta 3000 méteren.

A futózseni később egyszerre tartotta a világrekordot az 1500 métertől egészen a 10 ezer méterig. Ma már ez elképzelhetetlen lenne egy atléta számára. Az 1956-os melbourne-i olimpiára - habár abszolút esélyesként tartották számon több számban is - az október 23-án kitört forradalom miatt nem tudott kiutazni.

Pályafutása során összesen 12 alkalommal döntött világcsúcsot, 31-szer nyert magyar bajnokságot és 40-szer viselhette a címeres felsőt.

A Budapesti Honvéd egy emlékművet is állított a tiszteletére, valamint minden évben megrendezik az Iharos Sándor Emlékversenyt, ahol a fiatal atléták igyekeznek megdönteni a legendás futó egykori 1500 méteres csúcsát.

További epizódok

Radar - A mélyből a magasba + videó

Radar - A mélyből a magasba + videó

Kiváló tanulmányi átlagot elérő, de hátrányos körülmények között élő gyerekek vehették át ösztöndíjukat az Országgyűlés elnökétől. 2023. november 27.
Radar - Beteg gyermekeknek szereztek különleges élményt + videó

Radar - Beteg gyermekeknek szereztek különleges élményt + videó

Off-road autózás és Honeybest koncert is várta a daganatos betegségből gyógyuló gyerekeket és szüleiket a Hungaroringen. 2023. november 27.
Radar - 70 éves lesz a legendás 6:3

Radar - 70 éves lesz a legendás 6:3

1953 november 25-én Angliában fölényes győzelmet aratva írta be magát az Aranycsapat örökre a labdarúgás történetébe. 2023. november 24.

Legfrissebb híreink

Varga Judit: Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek

Varga Judit: Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek

Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek, az ország szuverenitásának védelme kiemelt jelentőségű - mondta Varga Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője a szuverenitásvédelemmel összefüggő törvényjavaslatok együttes általános vitájában kedden az Országgyűlésben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!