2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Európai Híradó 04:00

Radar

Radar – Így működik egy autentikus harangöntő műhely + videó

A Radar stábja egy újabb kihaló félben lévő mesterség nyomába eredt. Ezúttal Őrbottyánba visszük el Önöket, az ország utolsó harangöntő műhelyébe.

  • Radar – Így működik egy autentikus harangöntő műhely + videó

A helyszín Őrbottyán, itt tevékenykedik a Gombos család nap mint nap, ők az ország utolsó harangöntői és immáron 5. generáció óta viszik tovább a családi örökséget, a harangöntő műhelyt.

Első, akiről tudunk, ugyanis Szlezák László a nagypapa. Ő 1910-ben kezdett. Ő annak idején a Pozdrek és Túri-féle harangöntödében dolgozott. 1910-ben önállósodott, és 13. kerületben a Frangepán utcában volt neki a műhelye.

Nem túlzás azt mondani, hogy Gombos Miklós már 60 éve foglalkozik harangöntéssel, már gyerekként is mindig a műhely körül sürgött-forgott, hamar elleste édesapjától a szakma minden csínját-bínját. Ma pedig már fia és unokája viszik tovább a családi vállalkozást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar  – Gyere be a műtőbe! + videó

Radar – Gyere be a műtőbe! + videó

A fenti című programmal szeretnék országszerte felhívni a figyelmet az egészségügyi szakmák fontosságára, különösen a műtős élet különlegességére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!