2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Ferencz József a második unitárius aranykor 03:00

Radar

Radar - Időalagút a város alatt

Eger egy szinte mindenki által ismert turistaváros. A történelmi múlt ápolása teszi a hevesi vármegyeszékhelyet azzá a hellyé, amit évente több tízezren keresnek fel. Az egyik legnépszerűbb attrakció pedig az Időalagút.

  • Radar - Időalagút a város alatt

A Város a város alatt nevet viselő látványosság 2004-óta jelen van az egri kulturális életben. Néhány évvel ez előtt elköltözött a kiállítás és megújult formában várja a látogatókat. Sokan visszajárnak, gyakran a családot és a barátokat is bevezetik a pincerendszer rejtelmeibe.

A legújabb attrakció egy képzeletbeli időutazás. Például megtekinthetjük Eger mérföldköveit az érsekség megalapításától, de például kiderül az is, hogy Vlad Tepes, vagyis Drakula gróf miként kötődik a városhoz.

Eger híres a különböző boraikról. Ehhez megfelelő pincékre volt szükség. A helyiek segítségére volt a természet, hiszen a vulkanikus riolittufába könnyű volt kialakítani a vágatokat a hordók tárolására és egész évben 14 fokot biztosít az italok számára.

Szemléletes, hogy a pincerendszer teljesen behálózza Eger belvárosát.

A rendszer legmélyebb részei ma is víz alatt vannak, a csordogáló vízfolyás gyakorlatilag kimossa a meszet a riolittufából. A látogatók emellett egy Metro kiállítást is megtekinthetnek, ami a szocialista időkbe repíti vissza az érdeklődőket.

 

 

További epizódok

Radar - Mese a 12 találatról, és ami mögötte van

Radar - Mese a 12 találatról, és ami mögötte van

A Szélesvásznú történelem című műsorunkban most a Mese a 12 találatról című vígjátékot elemezzük, amelynek érdekessége, hogy 1956-ban, tehát akkor játszódik, amikor igazán senki nem gondolt a felhőtlen kacagásra. 2023. június 09.
Radar - 29 ezer műtárgy Hatvanban

Radar - 29 ezer műtárgy Hatvanban

A Hatvany Lajos Múzeum Hatvan történelmi belvárosában, a régi serház épületében lett kialakítva. Az intézményben egyaránt megismerkedhetnek a látogatók a környék helytörténetével, a régészeti emlékekkel és a sörfőzés hagyományaival egyaránt. 2023. június 09.
Radar - Sportfesztivál a Mátrában

Radar - Sportfesztivál a Mátrában

Harmadik alkalommal rendezték meg az ország egyik leggyönyörűbb helyén, a Mátrában Sportfesztivált, amely elsősorban egy kerékpárverseny profiknak és amatőröknek, de gyalogtúrán és futóversenyen is részt vehettek az odaérkezők. Több százan álltak rajthoz, és tekertek a Mátra kacskaringós útjain. 2023. június 09.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Az anyajegyszűrés fontossága

Radar - Az anyajegyszűrés fontossága

Hazánkban a melanoma a 10. leggyakoribb daganatos megbetegedés. Messze ritkább mint az emlő, végbél, vagy a tüdőrák. Mégis egy rendkívül agresszív kórkép, emiatt a korai felismerése életet menthet. Nagyon fontos tehát a rendszeres önvizsgálat és az évenkénti anyajegyszűrés.
Radar - Magyar résztvevő a BL-döntőn

Radar - Magyar résztvevő a BL-döntőn

Világra szóló magyar siker! György Ádám zongoraművész előadásával kezdődik szombat este a Bajnokok Ligája döntője. A Liszt Ferenc-díjas előadó a legrangosabb európai labdarúgó-sorozat himnuszának saját átiratát játssza majd Isztambulban. A török városban, Skype-on értük utol.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!