2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Radar

Radar - Időalagút a város alatt

Eger egy szinte mindenki által ismert turistaváros. A történelmi múlt ápolása teszi a hevesi vármegyeszékhelyet azzá a hellyé, amit évente több tízezren keresnek fel. Az egyik legnépszerűbb attrakció pedig az Időalagút.

  • Radar - Időalagút a város alatt

A Város a város alatt nevet viselő látványosság 2004-óta jelen van az egri kulturális életben. Néhány évvel ez előtt elköltözött a kiállítás és megújult formában várja a látogatókat. Sokan visszajárnak, gyakran a családot és a barátokat is bevezetik a pincerendszer rejtelmeibe.

A legújabb attrakció egy képzeletbeli időutazás. Például megtekinthetjük Eger mérföldköveit az érsekség megalapításától, de például kiderül az is, hogy Vlad Tepes, vagyis Drakula gróf miként kötődik a városhoz.

Eger híres a különböző boraikról. Ehhez megfelelő pincékre volt szükség. A helyiek segítségére volt a természet, hiszen a vulkanikus riolittufába könnyű volt kialakítani a vágatokat a hordók tárolására és egész évben 14 fokot biztosít az italok számára.

Szemléletes, hogy a pincerendszer teljesen behálózza Eger belvárosát.

A rendszer legmélyebb részei ma is víz alatt vannak, a csordogáló vízfolyás gyakorlatilag kimossa a meszet a riolittufából. A látogatók emellett egy Metro kiállítást is megtekinthetnek, ami a szocialista időkbe repíti vissza az érdeklődőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!