2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Radar

Radar - Időalagút a város alatt

Eger egy szinte mindenki által ismert turistaváros. A történelmi múlt ápolása teszi a hevesi vármegyeszékhelyet azzá a hellyé, amit évente több tízezren keresnek fel. Az egyik legnépszerűbb attrakció pedig az Időalagút.

  • Radar - Időalagút a város alatt

A Város a város alatt nevet viselő látványosság 2004-óta jelen van az egri kulturális életben. Néhány évvel ez előtt elköltözött a kiállítás és megújult formában várja a látogatókat. Sokan visszajárnak, gyakran a családot és a barátokat is bevezetik a pincerendszer rejtelmeibe.

A legújabb attrakció egy képzeletbeli időutazás. Például megtekinthetjük Eger mérföldköveit az érsekség megalapításától, de például kiderül az is, hogy Vlad Tepes, vagyis Drakula gróf miként kötődik a városhoz.

Eger híres a különböző boraikról. Ehhez megfelelő pincékre volt szükség. A helyiek segítségére volt a természet, hiszen a vulkanikus riolittufába könnyű volt kialakítani a vágatokat a hordók tárolására és egész évben 14 fokot biztosít az italok számára.

Szemléletes, hogy a pincerendszer teljesen behálózza Eger belvárosát.

A rendszer legmélyebb részei ma is víz alatt vannak, a csordogáló vízfolyás gyakorlatilag kimossa a meszet a riolittufából. A látogatók emellett egy Metro kiállítást is megtekinthetnek, ami a szocialista időkbe repíti vissza az érdeklődőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!