2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 19:30

Radar

Radar - Hungarikum a védőnői szolgálat

A Steller Mária védőnői díjakat a Magyar Tudományos Akadémián házasság hete keretében idén harmadik alkalommal adták át.

  • Radar - Hungarikum a védőnői szolgálat

A védőnői hálózat hungarikum. Ehhez hasonló nem létezik egyik országban sem. Steller Mária a századelő szülésznője és jogásza, a gyermekvédelem úttörője is volt. Akkor hozta létre ezt az egyedülálló jelentőségű nagyon fontos szolgálatot.

Az elismerést 21, kiemelkedő szakmai munkát végző védőnő vehette át. A házassághoz nagyban kapcsolódik a védőnői szolgálat, hiszen a legtöbb gyermek házasságban születik.

Kopp Mária már a kutatásai kezdetén együttműködött a védőnőkkel.

Amikor 2009-ben megalakult a mozgalom akkor az első, Kopp Mária által kitalált segítség az apafüzet volt.

Azóta a füzetek száma megnőtt, hiszen mindenkire jut ma már egy-egy füzet a családban.

Amíg a korai időszakban a csecsemőhalandóság jelentett kihívást, ma már a hangsúly a megelőzésen van, szélesebb körű a feladatokkal is foglalkoznak.

Az okoseszközök jelentik ma a legnagyobb kihívást a védőnők számára.

A védőnők egy olyan társadalmi bizalom megszilárdulásának az alapkövei, ami a csecsemőkortól egészen a felnőtté válásig elvezetik az embert. A felgyorsult világban már nem csak a piciknek de a szülőknek is kutatásokkal megalapozott életvezetési tanácsot tudnak adni, hogy egészséges társadalom jöjjön létre. Becsüljük meg őket!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Így készülnek sportolóink a párizsi olimpiára + videó

Radar – Így készülnek sportolóink a párizsi olimpiára + videó

Folyatjuk IRÁNY PÁRIZS! című rovatunkat, amelyben a párizsi olimpiára készülő magyar sportolókat igyekszünk bemutatni. Pici sérüléssel bajlódik, de ez sem zavarja abban, hogy Párizsból is aranyéremmel jöjjön haza. Szilágyi Áronnal a korábbi és leendő sikerekről is beszélgetett Rizmayer Mihály.
Radar – Elfogták a lengyel unokázós bandát+ videó

Radar – Elfogták a lengyel unokázós bandát+ videó

A lengyel, a német és a magyar célkörözési egységek egyszerre csaptak le unokázós csalókra. A hazánkban tartózkodó lengyel szökevényt Budapesten fogták el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!