2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Honvéd retró 2. 03:00

Radar

Radar - Hogyan ismerhetjük meg a testi-lelki összefüggéseket játékos formában?

A szomatodráma egy terápiás módszer. Segítségével játékos formában ismerhetőek meg a mélyebb testi-lelki összefüggések. A felismerések pedig segíthetnek betegségekből való gyógyulásban. A módszert Dr. Buda László pszichiáter, pszichoterapeuta alkotta meg 10 évvel ezelőtt. Azóta az általa kiképzett tanítványok vezetik. Egy ilyen alkalomra kapott meghívást a Radar stábja.

  • Radar - Hogyan ismerhetjük meg a testi-lelki összefüggéseket játékos formában?

Úgy indul egy szomatodráma játék, hogy a főszereplő elmondja, mivel szeretne foglalkozni, majd a társak segítségével megjeleníti a körben. Kicsit olyan, mintha színházi előadást rendezne.

A módszer nevében a "szomato" szó arra utal, hogy a testtel, a testi tünetekkel foglalkozik. És azért dráma, mert konkrét érzelmek átélésével oldja fel a gyógyulás belső akadályait.

Nagyon fontos, hogy a szomatodráma nem helyettesíti az orvosi kezelést. A szakemberek mindenkinek azt javasolják, hogy csak emellett járjanak utána, mit üzenhet a testük.

A Radar riportja:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!