2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Radar

Radar - Harckocsik a falu szélén + videó

Nem mindennapi látvány fogadja azokat, akik felkeresik a Baranya Vármegyében található zsákfalut Vargát. a település elején három darab páncélozott harci jármű áll. Tulajdonosa eredetileg kalandparkot szeretett volna létrehozni, ehhez vásárolta meg a honvédségtől az acél monstrumokat. 2010-ben ez egyik jó szolgálatot tett, amikor árvízi mentésnél segédkezett.

  • Radar - Harckocsik a falu szélén + videó

BRDM 2 típusú gumikerekes, mankókeretes kétéltű harci járművekről van szó. A gépezet a Szovjetunió és a Varsói Szerződés tagállamainak alapvető típusa volt. Összesen 7200-at gyártottak belőle, elterjedtségét mutatja, hogy legalább 38 ország tartotta, vagy tartja hadrendben ma is. Hogy hogyan került belőle három is egy kis Baranya vármegyei faluba, arról a tulajdonosuk beszélt a Radar stábjának. 

A három jármű a zsákfalu elején áll. A települést sokan a neve miatt keresik fel, és ha már ott vannak, megörökítik a nem mindennapi látványosságot is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!