2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Csernobil öröksége: a Zóna

Következik:

Híradó 12:00

Radar

Radar - Hajléktalanokból lett lottónyertesek

2013-ban egy korábban szerény körülmények között élő házaspár megnyerte a lottót. A házaspár férfi tagja, Laci másképp élte meg ezt a pozitív helyzetet mint a felesége Anikó. Hogy most hol tartanak és miként élnek arról Kálmán Mátyás filmrendező dokumentumfilmet készített, amit nyáron mutattak be a Szarajevói Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon.

  • Radar - Hajléktalanokból lett lottónyertesek

Igaz a jó öreg mondás, hogy a pénz nem boldogít. Bármennyi is legyen az. Erre jó példa az Andraschek házaspár. László és felesége Anikó 2013-ban nyerték meg a skandináv lottón azt a 636 millió forintot, ami megváltoztatta az életüket.

Egy véletlen folytán derült ki, hogy kik ők, és a média azonnal felkapta őket. Kálmán Mátyás kíváncsi volt az emberi történetre, ezért megkereste őket, hogy filmet forgasson velük.

Mindenki várná a tragikus csattanót, de ez elmarad. Bár a bulvár- médiában másként jelent meg, még ennyi idő után is irígylésre méltó vagyonnal rendelkeznek.

A házaspár számára nem kizárólag öröm és boldogság következett ezután. Akár pszichológiai tanulmány témája is lehetne, hogy a két ember mennyire eltérő módon élte meg a hirtelen égből hullott anyagi jólét boldogságát.

Bár gyerekként mindenki eljátszik a gondolattal hogyan mentené meg a világot ha sok pénze, amikor szembejön a realitás, az egész teljesen másként fest.

Miután ekkora összeghez jutottak, hirtelen megszaporodnak a rászorulók is körülöttük.

A film megmutatja tejes valóságában az utolsó 4 év hétköznapjait, hullámhegyekkel és völgyekkel tarkítva.

A Fortuna vendégei című alkotást a Budapesti Dokumentumfilm Fesztiválon láthatta a közönség január végén, ahol három teltházas vetítéssel futott. Február 13-ig pedig online meg lehet tekinteni a filmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az EU elfogadta az orosz energiaszektort is célzó 14. szankciós csomagot

Az EU elfogadta az orosz energiaszektort is célzó 14. szankciós csomagot

Az Európai Unió Külügyek Tanácsa az Ukrajna ellen folytatódó háborúra tekintettel elfogadta tizennegyedik szankciós csomagját, amely egyebek mellet az orosz pénzügyi és energiaszektorban, valamint a kereskedelem területén tevékenykedő orosz vállalatokat sújtja, és fellép a korlátozó intézkedések kijátszásával szemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Ne csak szurkolj, segíts is! + videó

Radar - Ne csak szurkolj, segíts is! + videó

Egy különleges, figyelemfelhívó játékkal és különféle adományozási lehetőségekkel költözött ki az Ökumenikus Segélyszervezet a budapesti Szabadság téren felállított szurkolói zónába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!