2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Csodálattal és hálával

Következik:

Híradó 12:00

Radar

Radar – Gyanús kínai léggömb Amerika felett

Kémkedés gyanúja miatt az amerikai hadsereg lelőtt egy kínai léggömböt. Az eset Dél-Karolina partjainál történt, egy héttel azután, hogy a repülő tárgy először lépett be az egyesült államok légterébe. Az incidens drámai és nyilvános kémügyet indított el, ami tovább növelte a két ország közötti feszültséget.

  • Radar – Gyanús kínai léggömb Amerika felett

Egy amerikai katonai vadászrepülőgép szombaton lelőtt egy feltételezett kínai kémrepülőgépet Dél-Karolina partjainál, egy héttel azután, hogy az először lépett be az amerikai légtérbe, és drámai és nyilvános kémügyet indított el, ami rontotta a kínai-amerikai kapcsolatokat.

Több vadász- és utántöltő repülőgép vett részt a küldetésben, de végül egy F-22-es vadászgép végezte el a lövést, egyetlen szuperszonikus, hőkereső, levegő-levegő rakétával. 

Kína határozottan elítélte a katonai csapást egy olyan léghajó ellen, amelyet állítása szerint meteorológiai és más tudományos célokra használtak, és amely szerinte "teljesen véletlenül" tévedt az Egyesült Államok légterébe - az amerikai tisztviselők határozottan visszautasították ezt az állítást.

A léggömböt az Atlanti-óceán amerikai partjaitól mintegy hat tengeri mérföldre, viszonylag sekély víz felett lőtték le, ami az elkövetkező napokban potenciálisan segítheti a kínai megfigyelőberendezés elemeinek visszaszerzésére irányuló erőfeszítéseket

A léggömb január 28-án lépett be az amerikai légtérbe Alaszkában, majd január 30-án Kanada légterébe. Ezután január 31-én ismét belépett az amerikai légtérbe Észak-Idaho felett - közölte egy amerikai védelmi tisztviselő. Miután átlépte az amerikai szárazföldet, nem tért vissza a nyílt vizekre, ami megnehezítette a lelövést.

A feltételezett kémlelő ballon miatt Antony Blinken külügyminiszter elhalasztotta e heti kínai látogatását, amely a tervek szerint február 3-án kezdődött volna.

További epizódok

Radar – Turisták sétálhatnak Károly herceg koronázási útvonalán

Radar – Turisták sétálhatnak Károly herceg koronázási útvonalán

Mezítlábas túrák a Westminsterben. Az apátság látogatói először állhatnak majd pontosan azon a helyen, ahol az Egyesült Királyság uralkodóit megkoronázták. III. Károly május 6-i beiktatásától kezdve, a látogatók az ezer éves és eddig csak ritkán látható koronázási útvonalon mehetnek végig, szigorúan zokniban. 2023. március 28.
Radar – Tavaszi ökológiai zsibongás Angyalföldön

Radar – Tavaszi ökológiai zsibongás Angyalföldön

A tavaszt Angyalföldön egy olyan rendezvénnyel nyitották, ahol a városi ember közel kerülhet azokhoz az ökológiailag tiszta forrásból származó készítményekhez, amik a vegyiparral szemben az egészség alternatíváját jelentik. 2023. március 28.
Radar - Friss levegőn készül a kockahas

Radar - Friss levegőn készül a kockahas

Egyre népszerűbbek itthon is a fitneszparkok, amelyek tulajdonképpen kültéri tornapályák. Megmutatjuk milyen gyakorlatokat érdemes beiktatni, akár a mindennapjainkba. 2023. március 28.

Legfrissebb híreink

Napindító - Radics Béla, a megátkozott ember

Napindító - Radics Béla, a megátkozott ember

A negyven éve, 1982. október 18-án meghalt Radics Béláról Klacsán Gábor készített zenés, játékfilmes elemekkel dúsított dokumentumfilmet Szentesi Zöldi László és Bálint Csaba forgatókönyvéből.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Káosz Libanonban

Radar - Káosz Libanonban

Káosz, háborgás és zűrzavar. Ez jellemzi jelenleg Libanont, hiszen a lakosok egyszerre vannak a jelenben és a jövőben is. Csütörtökön ugyanis a szunnita muzulmán miniszterelnök bejelentette, hogy április 20-ig elhalasztja a nyári időszámítás kezdetét.
Radar - Sportos honvédek

Radar - Sportos honvédek

Egy éve nyílt meg Balassagyarmaton a Honvédelmi Sportközpont, ahol sportlövészetben és küzdősportokban próbálhatják ki magukat a fiatalok.
Radar - Négy földrészen óvónőként

Radar - Négy földrészen óvónőként

A világot nemcsak üzleti úton lehet bejárni, hanem óvónőként is. Ezt bizonyítja Kicsi Csilla, aki négy földrészen szerzett tapasztalatait osztja meg abban a könyvben, amelynek megjelenését a Magyar Művészeti Akadémia is támogatta A csángó népművészet is szerepet kap a könyvben, hogy miként az a következőkből kiderül.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!