2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Radar

Radar - Gondatlan emberölés a vád Baldwin ellen

Vádat emeltek gondatlanságból elkövetett emberölés miatt Alec Baldwin amerikai színész-producer és a fegyverekért felelős kelléktáros ellen. A világsztár a Rust című western-film tavalyi forgatásán lőtte le operatőr kollégáját. Ügyvédje szörnyű tévedésként aposztrofálta a vádemelést. A film forgatása azonban folytatódik.

  • Radar - Gondatlan emberölés a vád Baldwin ellen

A halálos baleset a Rust című westernfilm forgatásán történt Új-Mexikóban még 2021 őszén. A világsztár, Alec Baldwin kezében sült el egy hibás kellékfegyver. Ellene, és a fegyverekért felelős kelléktáros, Hannah Gutierrez-Reed ellen most gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat.

Véleményünk szerint Baldwin úr orosz rulettet játszott, amikor elsütött egy fegyvert anélkül, hogy meggyőződött volna arról ő maga vagy egy szakértő a jelenlétében arról, hogy a fegyver éles-e. Ez a viselkedés mind színészként, mind producerként vakmerő, gondatlan volt.

Baldwint producerként is vádolják. A vádirat indoklása szerint a bizonyítékok azt mutatják, hogy csak a forgatás napján minimum egy tucat gondtalanságból elkövetett cselekmény, vagy mulasztás történt a lövéseket megelőző rövid időben, túl Alec Baldwin hanyag fegyverkezelésén.

A New York Times értesülései szerint a színész ügyvédje szörnyű tévedésnek nevezte a vádemelést, Baldwin pedig hárította a felelősséget. Állítása szerint hátrahúzta ugyan a revolver kakasát, de a ravaszt nem húzta meg. Úgy véli, a filmes fegyverszakértők dolga lett volna arról gondoskodni, hogy ne adjanak a kezébe éles lőszerrel töltött fegyvert.

A színészektől nem várható el, hogy megkülönböztessenek egy vaktölténnyel illetve éles tölténnyel töltött fegyvert - ezt már Hegyi István mondta el egy korábbi Radarban. A fegyverszakértő kifejtette, a filmforgatásokon minden esetben egy rendőrségi engedéllyel rendelkező fegyvermester felügyeli azokat a jeleneteket, ahol pisztolyt kell használnia a színésznek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!