2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Radar

Radar - Futás Amszterdamból Kijevbe

A háború az emberekre ható legmegrázóbb esemény. Az 526. napja tartó harcok politikailag, társadalmilag de mentálisan és pszichésen is megterhelő minden ember számára. Egy holland férfi úgy döntött egymaga próbál meg segíteni. Az ultrafutó tervei szerint 50 nap alatt fut el Amszterdamból Kijevbe, és az adományokból befolyt összegből mentőautókat vásároljon Ukrajnának.

  • Radar - Futás Amszterdamból Kijevbe

A férfi elsődleges célja a segítségen túl, hogy rámutasson, milyen közel is van a háború Nyugat-Európához.

Boas Kragtwijk július 22-én indult Hollandia fővárosából. Tervei szerint a 2500 kilométeres távolságot 50 nap alatt teljesíti, azaz naponta 40-60 kilométert szeretne futni.

Útja 1000 kilométer múlva Kijevben végződik. Jelenleg pedig Németországban jár, azaz fut.

Az ultrafutó eddig az előzetes terveinek megfelelően halad, nem kellett visszavennie a tempóból.

A 28 éves futó bízik benne, hogy minél több pénzt tud összegyűjteni. Az adományokból mentőautókat vásárol majd, melyeket egy holland segélyszervezet közreműködésével juttat el Ukrajnába.

Az első tíz nap alatt 22 ezer euró, vagyis 8 és fél millió forint gyűlt össze. Egy új mentőautó ára körülbelül 30 ezer euró, átszámítva 11 és fél millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!