2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Róma - Cinecitta magyarul 23:15

Radar

Radar - Furcsa jelenségek világszerte

Miért gitározik egy cowboy meztelenül a Times Square közepén? Egy biztos, van aki egyetlen sajtszeletből is megjósolná a zenész jövőjét. Mindeközben Spanyolországban paradicsommal dobálják egymást az emberek. Angliában pedig hússzaftban birkóznak a legbátrabbak. Most elrepítjük önöket is a legfurcsább eseményekre.

  • Radar - Furcsa jelenségek világszerte

Meztelen cowboy zenél New York utcáin

Huszonöt éve szórakoztatja az utca emberét a New York-i meztelen cowboy. A gitáros mára a Times Square egyik állandó látványossága lett, aki mindössze alsónadrágba, csizmába és cowboykalapba öltözve, egy dallal csal ki néhány dollárt a turistákból.

Az utcai előadóművész - valódi nevén Robert Burck - 25 éve ad műsorokat a turistáknak. Nemrég a Szabadság-szobor fáklyájára hasonlító erkélyen lépett fel, ezzel ünnepelve meg az évfordulót.

 "Mindig is sikeres akartam lenni, fontos akartam lenni. A mindennapokban ez néha megnyugtató, de ettől az élet ugyanolyan. Ha elismerik az erőfeszítéseidet, és a dolgok úgy mennek, ahogyan szeretnéd, az motiváló. De ettől még nem számít. Amikor ma reggel felébredtem, nem volt más választásom, minthogy ugyanazt tegyem, mint eddig" - mesélt a gondolatairól a New York-i cowboy.

Sajtmágia

Jennifer Billock évek óta gyakorolja és tanítja a sajtok megfigyelésén alapuló jóslás ősi művészetét. A 40 éves chicagói lakos a sajtok mintáit tanulmányozza, hogy bepillantást nyerjen ügyfelei jövőjébe. Fontos szempont a többi közt a sajt mélysége, a penész típusa, valamint az illat, ezek mind különböző dolgokra utalhatnak.

Jennifer nem csak azért élvezi, mert meg tudja mondja a jövőt, hanem mert meg is ehető utána a sajt.

Paradicsomcsata

Több tonna túlérett paradicsommal dobálták egymást az emberek a kelet-spanyolországi Bunol városában. Az évente megrendezett fesztiválon megrakott teherautókról osztják szét a szaftos lövedékeket, majd jöhet az ünneplés.

A paradicsomfesztivál állítólag a falusiak 1945-ös spontán összecsapásából ered. Az 1950-es években, Francisco Franco tábornok diktatúrájának csúcspontján aztán egy időre betiltották, de végül túlélte. Az 1980-as években Spanyolország-szerte újra népszerűvé vált. Sőt, mára olyannyira sok turistát vonz, hogy a szervezőknek korlátozniuk kellett a résztvevők létszámát.

Szaftos birkózó verseny

Szaftos birkózó versenyt rendeztek egy angol faluban. Szó szerint, a résztvevőknek ugyanis hússzaftban kellett megmérkőzniük egymással.

Aki elég bátor volt, annak két percig kellett birkóznia egy szósszal töltött medencében. Pontokat most nem a sportteljesítményért, hanem a jelmezért, a komikus hatásért és a szórakoztatásért kapták az indulók.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Botrány a válogatottban + videó

Radar - Botrány a válogatottban + videó

Élő adásban nevezte bohócnak Galló Vilmos jégkorongozó a magyar válogatott szövetségi kapitányát. Vajon a csapaton belül kirobbant botrány mennyire viselte meg a fiúkat?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!