2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Radar

Radar - Fizioterápia világnapja

Minden évben szeptember 8-án tartják a Fizioterápia világnapját, amely jó lehetőség arra, hogy az orvoslásban betöltött szerepe nagyobb hangsúlyt kapjon. Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet ezen a napon egy átfogó programsorozaton vezette végig az érdeklődőket. Állapotfelméréssel, tréningprogramokkal és életmód tanácsadással is készültek a szakemberek.

  • Radar - Fizioterápia világnapja

A Korányi intézet parkjában talán nem is kezdődhetne ideálisabban a nap, mint légzőgyakorlatokkal és mellkasi tornával. Dr. Kerti Mária elárulta, hogy a tüdő különböző részeinek átmozgatása a hétköznapokban is hasznos.

Az idei programok az arthitist vagyis az ízületi gyulladást helyezték a figyelem középpontjába, és így a gyógytornászok is olyan tréningekkel készültek, amelyek mind a megelőzésben, mind a kezelésben szerepet játszhatnak.

A fizioterápia a természet energiáival való gyógyítást jelent, ahol a szakemberek az orvos partnereként vesznek részt a gyógyításban. Hazánkban a gyógytornászok a legmagasabban képzett fizioterapeuták.

A különböző terápiás mozgásformák mellett ingyenesen vehettek részt az érdeklődők állapotfelmérésen és életmód-tanácsadáson is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Sulyok Tamás: Erősíteni kell a kétoldalú párbeszédet Szlovákiával

Sulyok Tamás: Erősíteni kell a kétoldalú párbeszédet Szlovákiával

A kétoldalú párbeszédet nem csak fent kell tartani, de erősíteni is kell ahhoz, hogy Magyarország és Szlovákia regionális és európai szinten is még inkább szolgálni tudja saját nemzeti és egyben a két ország stratégiai partnerségből fakadó érdekeit - mondta Sulyok Tamás köztársasági elnök csütörtökön a Peter Pellegrini szlovák államfővel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!