2023. 05. 30. Kedd Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Híradó 07:00

Radar

Radar - Fehér tigrist műtöttek a Nyíregyházi Állatparkban

A beavatkozásra azért volt szükség, mert Ice Boy-nak a 13 éves hím tigrisnek több foga is letört egy baleset után. Az operáció komoly kihívást jelentett az állatorvosi csapat számára, ugyanis több mint 4 órán át tartott.

  • Radar - Fehér tigrist műtöttek a Nyíregyházi Állatparkban

Hópihe és Ice Boy már vígan falatozik kifutójában. Mind a ketten 2011 óta élnek a Nyíregyházi Állatparkban ezért nem is csoda, hogy Révészné Petró Zsuzsa minden mozdulatát figyelik. Főhősünk úgy szenvedett balesetet, hogy új állat érkezett a parkba és az idősebb tigris hímnek, amelynek már több foga is kopott volt, az összeszoktatás során ráharapott az elválasztó rácsra. Ice Boyt a park minden dolgozója szereti, ezért is volt nagy az ijedtség, amikor kiderült, hogy a jószág fogtörést szenvedett.

Ez értelemszerűen fájdalmas, el is fertőződhet és a tigris életminőségét befolyásolja, ezért is volt szükség a műtéti beavatkozásra.

Mivel a szemfogakat a ragadozó tépésre használja, ezért amíg a műtétre nem került sor, addig Ice Boy csak rágni tudta a húst, azt is fájdalommal. A beavatkozás nagyon komoly kihívást és szakmai felkészültséget igényelt, így a szakemberek több hónapig készültek erre a feladatra.

 

 

További epizódok

Radar - Eltűnt kastélyok nyomában

Radar - Eltűnt kastélyok nyomában

Illés Péter kollégánk már jó pár elhagyatott helyet lencsevégre kapott, most egy újabb kísértet helyre viszi el önöket. Saját bevallása szerint is, a szeles idő miatt valóban félelmetes volt az üresen álló épület. 2023. május 29.
Radar - Múltbéli sportesemények

Radar - Múltbéli sportesemények

A filmhíradó számos pünkösdi sporteseményt örökített meg a hazai közönségnek, ezekből a felvételekből készítettünk most egy válogatást, amivel egy kicsit visszautazhatunk az időben és megismerhetjük a korszak néhány sikeres sportolóját és sportcsapatát. 2023. május 29.
Radar - Virágzik a pünkösdi rózsa

Radar - Virágzik a pünkösdi rózsa

Pénteken nyitotta meg kapuit az országosan egyedülálló Cziráky Margit Rózsakert a fertődi Esterházy-kastélyban, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza. 2023. május 29.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!