2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Radar

Radar - Fehér tigrist műtöttek a Nyíregyházi Állatparkban

A beavatkozásra azért volt szükség, mert Ice Boy-nak a 13 éves hím tigrisnek több foga is letört egy baleset után. Az operáció komoly kihívást jelentett az állatorvosi csapat számára, ugyanis több mint 4 órán át tartott.

  • Radar - Fehér tigrist műtöttek a Nyíregyházi Állatparkban

Hópihe és Ice Boy már vígan falatozik kifutójában. Mind a ketten 2011 óta élnek a Nyíregyházi Állatparkban ezért nem is csoda, hogy Révészné Petró Zsuzsa minden mozdulatát figyelik. Főhősünk úgy szenvedett balesetet, hogy új állat érkezett a parkba és az idősebb tigris hímnek, amelynek már több foga is kopott volt, az összeszoktatás során ráharapott az elválasztó rácsra. Ice Boyt a park minden dolgozója szereti, ezért is volt nagy az ijedtség, amikor kiderült, hogy a jószág fogtörést szenvedett.

Ez értelemszerűen fájdalmas, el is fertőződhet és a tigris életminőségét befolyásolja, ezért is volt szükség a műtéti beavatkozásra.

Mivel a szemfogakat a ragadozó tépésre használja, ezért amíg a műtétre nem került sor, addig Ice Boy csak rágni tudta a húst, azt is fájdalommal. A beavatkozás nagyon komoly kihívást és szakmai felkészültséget igényelt, így a szakemberek több hónapig készültek erre a feladatra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Kossuth Lajos emlékezete Monokon + videó

Radar - Kossuth Lajos emlékezete Monokon + videó

Több szempontból is fontos a 2024-es esztendő a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Monokon élők számára. A település híres alakja Kossuth Lajos ugyanis 130 évvel ezelőtt hunyt el, valamint 175 éve választották kormányzó elnökké.
Radar - Komloszaurusz a múzeumban + videó

Radar - Komloszaurusz a múzeumban + videó

Komlón átadták azt a múzeum komplexumot, melyben helyet kapott a Komloszaurusz is. Ez az őslény a volt bányászváros területén élt, a szakembereknek a 40 éve talált lábnyomból sikerült rekonstruálni hogyan nézhetett ki az állat. Az épület átalakítása és a kiállítás kialakítása több mint 1 milliárd forintba került.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!