2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Radar

Radar - Február 5-től életbe lép az olajembargó

Az olajembargó második fázisa lép életbe február 5-én, amely az olajtermékekre vonatkozik. Erre ugyan már készültek az EU országai, azonban, hogy milyen hatásai lesznek hosszútávon a gazdaságra, azt még csak találgatni lehet. Egy biztos, mi kimaradunk az embargóból, de a hatásai azért elérhetik a pénztárcánkat.

  • Radar - Február 5-től életbe lép az olajembargó

Az Európai Unió jelenleg másfél millió hordó gázolajat importál, melynek több mint felét Oroszországból szerzi be. Ezt február 5-ről az EU tagországainak valamiképpen kompenzálni kell majd.

A beszerzési adatok alapján egyértelműen látható, hogy az elmúlt hetekben a nagy üzemanyag kereskedők nagyobb mennyiségű gázolajat vásároltak, szereztek be, mint korábban, elkezdték tölteni a készleteiket, ilyen módon készülnek a február ötödikei határidő utáni nehezebb heyzetre, de ezek a készletek egy idő után elfogynak úgyhogy helyettesíteni kell majd az orosz beszerzéseket.

Erre már több érintett országban régóta készülnek. A hiány pótlására előreláthatólag kínai és indiai finomítókból kerülhet sor. Ez pedig nem lesz olcsó.

Magyarország sikerrel harcolt ki magának mentességet az olajembargó alól, amelynek különösen nagy jelentősége van számunkra. Azonban az embargó közvetett hatásai valamelyest itt is érződhetnek.

 

 

További epizódok

Radar - A kétkerekű darázs

Radar - A kétkerekű darázs

Olaszországban a kétkerekű száguldás és a szabadság életérzését ünnepelték. Ugyanis már 77 éve gurul a macskaköves utcákon az ikonikus olasz motor. 2023. szeptember 25.
Radar - Különleges előadás a Szigeti veszedelemről

Radar - Különleges előadás a Szigeti veszedelemről

A világon egyedülálló módon adták elő Zrínyi Miklós Szigeti Veszedelem című 1566 versszakból álló eposzát Szigetváron, mely a vár elestéről szól. A mű egy-egy versszakát 1566-an olvasták fel, mely közel 10 órán át tartott. 2023. szeptember 25.
Radar - Vecsési Káposztafeszt

Radar - Vecsési Káposztafeszt

Van belőle hagyományos, Erdélyi, Szabolcsi, és Bajor is, ám -mindezek között- a vecsésiből készült a legkimagaslóbb. 2023. szeptember 25.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

Hétvégén rendezték meg a Brain Bart, Európa legnagyobb jövőfesztiválját. A Magyar Zene Házában hazai és külföldi tudósok, politikusok, üzletemberek és kulturális személyiségek gyűltek össze, hogy megvitassák a 21. század legégetőbb kérdéseit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!