2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Radar

Radar - Európa legmodernebb logisztikai terminálja

Az ukrán határ közelében található terminál alig 1 év alatt épült meg. Magyarország ezzel visszakerült a nemzetközi vasúti logisztika élmezőnyébe. A több mint 40 milliárd forintos magánberuházásból megvalósult East-West Gate egy komplex, úgynevezett intermodális terminál.

  • Radar - Európa legmodernebb logisztikai terminálja

Az intermodalitás azt jelenti, hogy képes közútról vasútra, vasútról közútra rakódni. A nyomtávváltás pedig azt jelenti, hogy a keleti - nyugati vasúti pálya szélessége az eltér egymástól. Ezért van a széles és a normál nyomtáv. Nem tud egymáson közlekedni, ezért át kell rakni az egyik nyomtávról a másik nyomtávra az árut. 

A terminálon ezt egy 41 méter széles és két 28 méter széles sínen guruló óriásdaru, valamint egy 20 méter magas gumikerekes daru működése teszi lehetővé.

Mindezt Európában elsőként távolról irányítva. A darukra nagyfelbontású kamerákat szereltek és az 5. generációs mobiltechnológiával segítségével továbbítják képüket az irányítóközpontba.

Ezzel a folyamatok tervezhetőbbek és a megoldás a hatékonyságot is növeli. A terminál kiemelkedő potenciált teremt Magyarországnak a nemzetközi logisztikai piacon. Bár kétségtelen, alkalmazkodni kellett a háborús helyzethez.

Az East-West Gate kiemelt figyelmet fordít a környezetre, saját működésében is előtérbe helyezi a fenntarthatóságot.

Fontos még kiemelni, hogy logisztikai központ munkahelyeket teremt és meghatározó jelentőségű a térség jövőjének szempontjából.

A jövőben pedig akár önvezető kamionok és konténerszállító traktorok tehetik még modernebbé és környezetbarátabbá a terminált.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!