2024. 03. 02. Szombat Lujza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Radar

Radar - Érkezik az emelt összegű nyugdíj

A magyar nyugdíj-történelem legnagyobb emelése valósult meg idén. A 15%-os emelés két és félmillió embert érint, amely nemcsak a öregségi nyugdíjasokat, hanem a nyugdíjszerű ellátásban részesülőket is érinti. Az infláció emelkedésével párhuzamosan - ahogy az elmúlt három évben is tette, rendkívüli korrekciót is bevezethet a kormány.

  • Radar - Érkezik az emelt összegű nyugdíj

Jó hírrel indul a 2023-as év a nyugdíjasok számára, hiszen januártól minden eddigieknél nagyobb mértékű, 15%-os nyugdíjemelésről döntött a kormány. A törvény szerint minden évben a várt infláció mértékével kell emelni a nyugdíjakat. Az idei évben 15-19% közötti infláció várható az előrejelzések szerint.

Farkas András, nyugdíjszakértő a magyar nyugdíj-történelem legnagyobb emeléséről beszélt a HírTV Napindító című műsorában.

A 15%-os nyugdíjemelést csütörtökön azok kapják meg, akik bankszámlára kérik a pénzt. Akinek a postás viszi, azok a postai kézbesítési naptár szerint, pár nappal később jutnak az összeghez.

Aki nyugdíj előtt áll, nem árt tudni egy két fontos dolgot, például azt, hogy a nyugdíj nem jár automatikusan. Mindent magának a nyugdíj előtt állónak kell intézni.

A nyugdíj igénylés elektronikusan is beadható a magyarország.hu oldalon.

Februárban egy még nagyobb segítség érkezik az érintetteknek, ugyanis akkor kapják meg a 13. havi nyugdíjat is, ami szintén már az emelt összegű lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Fillérekből nyaralás? Lehetséges! + videó

Radar - Fillérekből nyaralás? Lehetséges! + videó

Sokszor lehet hallani, hogy manapság már akár fillérekből is el lehet jutni a tengerpartra, olcsón lehet repülőjegyre és szállásra is szert tenni. Erre a kérdésre kerestük a választ Kiss Róbert Richard turisztikai szakértővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!