2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 11:00

Radar

Radar - Embertelen körülmények a Forma-1-ben

Kíméletlen hőség, több pilóta rosszul lett a hétvégi katari forma-1-es futam után. Kiszáradás, hányás, ájulás közeli állapot, többeknek a kórházba vezetett az első útja a verseny után. Sőt, Fernando Alonso még kisebb égési sérüléseket is szenvedett.

  • Radar - Embertelen körülmények a Forma-1-ben

A futam idején 33 celsius fok és 78 százalékos páratartalom volt, ami az autóban még ennél is magasabb lehet. Mindez másfél órán át, mintha szaunában kéne nagykabátban futni. Hiába az edzett szervezet, az emberi teljesítőképességnek is vannak határai.

A pilóták ruházata bár jól szellőzik, biztonsági okokból több rétegből áll. Aláöltöző, overáll, cipő, kesztyű, sisak, és ezek mindegyike speciális, tűzálló anyagból készül. A legszigorúbb követelményeknek kell megfelelniük, amelyet egy hologram jelez.

De még a motor is melegíti a versenyzőket, a pilóta pedig nem sokat tehet. Volt, aki felnyitotta a sisakrostélyát, George Russell a kezével próbálta beterelni a levegőt a pilótafülkébe, fernando Alonso pedig hideg vizet kért, de a szabályok nem teszik lehetővé, hogy lelocsolják a boxkiállásnál.

A Nemzetközi Automobil Szövetség vizsgálatot indított, hogy elkerüljék a hasonló helyzeteket. Tárgyalni fognak versenyzői útmutatásokról, a pilótafülke légáramlatának hatékonyabbá tételéről, valamint a versenynaptár átalakításáról. Az már biztos, hogy jövőre nem októberben, hanem decemberben rendezik a katari nagydíjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!