2024. 07. 19. Péntek Emília napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Radar

Radar - Élő történelem óra

Hazánk történeti hagyományai olyan értékkel bírnak, amit kötelességünk megőrizni. Szilvásváradon a huszárság, a solymászat és a csikósok korába repítették vissza a megjelent iskolásokat.

  • Radar - Élő történelem óra

A magyarok már a honfoglalás korában is szoros kapcsolatban éltek a lovakkal. A történelem viharaiban a lóháton küzdő magyarok sokszor arattak győzelmet az ellenségekkel szemben. A Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület szervezésében Szilvásváradon ismerkedhettek meg diákok a huszárok világával.

A résztvevő hagyományőrzők az egyik legfélelmetesebb fegyver, a szabja használatát is megmutatták.

A résztvevők élő történelemóra keretein belül ismerkedhettek meg az eszközökkel és a korabeli hangulattal. Így az osztályok kipróbálhatták a néptáncot, lovagolhattak és a fegyvereket is megismerhették. Érdekességként a solymászok mindennapjaiba is betekintést nyerhettek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Áttörés a kardiológiában + videó

Radar - Áttörés a kardiológiában + videó

Elsőként a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán kezdték el alkalmazni azt a minden eddiginél hatékonyabb és biztonságosabb eljárást, amivel a pitvarfibrillációval kűzdő betegeket képesek gyógyítani.
Radar - 56. Kékszalag Nagydíj + videó

Radar - 56. Kékszalag Nagydíj + videó

Ma reggel 9 órakor, fantasztikus időben és gyönyörű környezetben rajtolt el a Balaton legendás vitorlásversenye 510 hajó és 2500 versenyző részvételével. Illés Peti kollégánk továbbra is első kézből számol be Európa legrégebbi és egyik legizgalmasabb tókerülő vitorlásversenyéről az 56. Kékszalagról.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!