2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális extra

Következik:

Napi aktuális extra 00:50

Külföld

Trump vagy Harris? - A magyar és az amerikai választási rendszer közötti különbségek + videó

Az egyesült Államok 47. elnökének személye - különösen most - nemcsak az Egyesült Államok, de az egész világ - közte hazánk - jövőjét is befolyásolhatja.

  • Trump vagy Harris? - A magyar és az amerikai választási rendszer közötti különbségek + videó

Szakértő vendégünk kedd este nem volt más, mint Dr. Balogh Máté Gergely, a Debreceni Egyetem, Bölcsészettudományi Karának, Észak-amerikai Tanszékéről. Később pedig Skype-on keresztül csatlakozik Jason Thielman, az Országos Republikánus Bizottság ügyvezető igazgatója.

A tartalomból: 

  • Magyarországon közvetlen szavazás van, Amerikában pedig közvetett. Miért fontos ez az elektori rendszer az amerikai választásokban?
  • Mi a helyzet a választási naptárral és az időzítéssel? Magyarországon négyévente van országgyűlési választás, de mi a helyzet az USA-ban?
  • Miért fontos az amerikai elektori rendszer és hogyan befolyásolja az elnökválasztások eredményét?
  • Milyen előnyei és hátrányai vannak a magyar vegyes választási rendszernek a kisebb pártok szempontjából?
  • Hogyan fordulhat elő az amerikai választási rendszerben, hogy egy jelölt kevesebb szavazattal is nyer, és ez mennyire igazságos a választók számára?

Műsorvezető: Jeszenszky Zsolt

Teljes adás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Komment - Mit jelent ma nekünk 1956. október 23-a?

Komment - Mit jelent ma nekünk 1956. október 23-a?

Ezúttal is négy vendéggel igyekeztünk a különböző témákat egy kicsit könnyedebb köntösben megvizsgálni és lendületes hangvételben megbeszélni a legfontosabbakat. Műsorvezető: Mészáros Nóra.
Halomra ölik egymást az emberek Szudánban

Halomra ölik egymást az emberek Szudánban

Két nap alatt több mint hetven ember vesztette életét Szudánban a hadsereg és a félkatonai erők összecsapásaiban - jelentették kedden a szudáni fővárosban működő önkéntes mentőalakulatok és helyi aktivistacsoportok.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!