2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Állami áruház

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Radar

Radar - Elképesztő ételevő versenyek és bizarr fagylaltok

Az emberek évszázadok óta feszegetik saját határaikat, olyannyira, hogy egyesek az ételevésből is versenysportot csinálnak. Floridában extrém piteevő versenyt, míg New Yorkban hot-dog zabáló viadalt rendeztek. Londonban pedig akár a ketchupos fagylaltot is megkóstolhatják, azok akik nem riadnak vissza a bizarr ízektől.

  • Radar - Elképesztő ételevő versenyek és bizarr fagylaltok

A Floridai Key Westben több száz édesszájú versenyző gyűlt össze azért, hogy összemocskolja magát a város Key Lime piteevő versenyén.

Az évente megrendezett viadalon az indulóknak hátratett kézzel kellett megenniük a pitét, csupán a szájukat használva. A rutinosabb versenyzők szemüveggel is készültek, hiszen a sok hab hamar belekerült a szemekbe.

A nem túl gusztusos viadalt végül Joshua Mogle nyerte el, aki három perc és 25 másodperc alatt falta fel a pitét. A győztes stratégiája egyszerű volt.

Eközben New Yorkban az egyik legkedveltebb virslis ételé volt a főszerep. A függetlenség napja alkalmából megrendezték ugyanis a nemzetközi Hot-Dog evő bajnokságot. A verseny célja az, hogy 10 perc alatt minél többet pusztítsanak el belőle az indulók. Érdekesség, hogy akár csak egy boksz-mérkőzés előtt, itt is egy előző napi mérlegelésen esnek át a versenyzők.

A 39 éves Chestnut még 2021-ben állította fel a világrekordot azzal, hogy 76 hot dogot fogyasztott el az eseményen. Tavaly ez a szám viszont csak 63 volt, ami jócskán elmaradt a rekordtól.

Trónfosztás ezúttal sem történt, a viadalt ismét Chestnut nyerte meg, aki ezúttal 62 darab hot-dogot tömött magába.

A nők között Miki Sudo lett bajnok, 39 és fél hot dogot evett meg, ő sorozatban 9. alkalommal nyert.

Londonban a különleges fagylaltok hódolnak, oly annyira, hogy még üzletet is nyitottak az extrém nyalánkságoknak.

A The Ice Cream Project nevű helyen ketchup-os, csili-szószos, vagy müzliszelet ízű fagyival várják a fagyi-szerelmeseit.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Botrány a válogatottban + videó

Radar - Botrány a válogatottban + videó

Élő adásban nevezte bohócnak Galló Vilmos jégkorongozó a magyar válogatott szövetségi kapitányát. Vajon a csapaton belül kirobbant botrány mennyire viselte meg a fiúkat?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!