2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Vörös narkó 10:55

Radar

Radar - Egyre több az influenzás

Egyre többen fordulnak orvoshoz influenza-szerű tünetekkel. Az influenza vírus mellett jelen van a koronavírus, valamint az RSV is, ami légzőszervi fertőzéseket okoz.

  • Radar - Egyre több az influenzás

 Az orvosok és a szakemberek is azt mondják: nincs ok pánikra, de azért nem árt óvatosnak lenni.

A legjellemzőbb tünetek között van a magas láz, a levertség, fej- és torokfájás, izomfájás, száraz köhögés. Kicsi gyerekeknél, óvodásoknál nem ritka, hogy a hasmenés és a hányás is az influenzatünetek között van. Három vírus okoz most egyidejűleg fertőzést.

 

A tavalyi év utolsó heteiben a koronavírusos betegek mellett emelkedésnek indult az RSV-s és az influenzás betegek száma is. Az influenzaszerű megbetegedések mostanra jelentős mértékben emelkedtek a tavalyi év utolsó 2-3 hetében mérthez képest.

Az elmúlt évekhez képest most úgy tűnik, sokkal többen fertőződnek meg, elsősorban a fiatalabb korosztály. Az idősebbek életük során már többször átestek ezeken a betegségeken, hiszen az influenza vírus és az RSV már évtizedek óta jelen van.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Női energiákkal telt meg a Millenáris Park + videó

Radar - Női energiákkal telt meg a Millenáris Park + videó

A hazai ínyencek legnagyobb seregszemléjét idén is a Millenáris Parkban tartották. Olyan női séfek, cukrászok, pékek, kistermelők kaptak fő szerepet az ikonikus fesztiválon, akik talán kevésbé kerülnek előtérbe a hagyományosan inkább férfiak által dominált szakmákban.
Radar - Egy éve veszett nyoma Suhajda Szilárdnak + videó

Radar - Egy éve veszett nyoma Suhajda Szilárdnak + videó

Napra pontosan egy éve érkezett a szomorú hír: nem keresik tovább a Himalája megmászása során eltűnt Suhajda Szilárdot. A sportoló első magyarként, oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül szerette volna elérni a világ legmagasabb pontját. Hogy sikerült-e neki, rejtély marad.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!