2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Radar

Radar - Csontvázak az aukción

A következő hírre a műgyűjtők biztosan felkapják a fejüket. 600 000 és 800 000 dollár közötti összegért árvereznek el két csontvázat New Yorkban.

  • Radar - Csontvázak az aukción

Egy 20 méteres szárnyfesztávolságú ragadozó és egy hosszúnyakú vízi hüllő megkövesedett csontvázait bocsátják árverésre New Yorkban.

Az aukciósház, 1997-ben egy Sue nevű Tyrannosaurus rex eladásával indított új korszakot a fosszilis aukciókban.

A plesioszaurusz egy 11 méter magas tengeri hüllő melyről úgy tartják hogy a Loch Ness-i szörny legendáját ihlette, az 1990-es években fedezték fel a csontvázat, a feltételezések szerint körülbelül 190 millió évvel ezelőtt élt.

A két árverésre bocsájtott csontváz közül az egyik egy hatalmas madárszerű állat, Horus mely körülbelül 85 millió évvel ezelőtt élt. Ez a valaha volt egyik legnagyobb szárnyas lény, mely a víz felett repült, és hosszú csőrével halászta a zsákmányt.

A két, több tízmillió éves lényt július 26-án adják el, a becsült árverési ár 600 000 és 800 000 dollár között mozog.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – A világ legnagyobb divatikonjai csodálják a magyar lány terveit + fotó

Radar – A világ legnagyobb divatikonjai csodálják a magyar lány terveit + fotó

Egy különleges hölgyet mutatok be önöknek. Valakit, aki a rendszerváltás előtt nagyot álmodott. Fogta a hátizsákját, és elindult Olaszországba nyelvet tanulni - aztán egészen másként alakult az élete. Felvételt nyert Milánóban az egyik leghíresebb divattervező főiskolára, és rövid idő múlva már a legnagyobbakkal dolgozott - úgy, hogy pontosan nem is tudta, mekkora divatikonok ők, hiszen a szocialista Magyarországon nem ismerhette senki a hatalmas nyugati divatmárkákat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!