2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:30

Radar

Radar - Célegyenesben a koronázás

A koronázásra készülve a szigetországban lego és viaszfigurát is alkottak az uralkodó család tagjairól az ünnepség alkalmából. De elkészült a ceremóniára szánt egyedi Biblia is. Mutatjuk a különlegességeket!

  • Radar - Célegyenesben a koronázás

III. Károly közelgő koronázása alkalmából két új lego jelenet is készült. Egyfelől a Buckingham-palota erkélyén láthatjuk magát a királyt a királynéval. Valamint a páholyban foglal még helyet Vilmos és Katalin, továbbá gyermekeik ugyancsak mini változatai. A Windsori kastély előtt pedig több száz apró rajongó veszi körbe őket a kerítésen kívül.

A londoni Madame Tussauds bemutatta Kamilla királyné új viaszfiguráját.

A kiállításon férje, III. Károly mellett áll, de mellettük van még a walesi hercegi pár is, Vilmos és Katalin. A viaszbábu egy olyan kék ruha másolatát viseli, amelyet Kamilla még 2022 decemberében a Buckingham-palotában tartott éves diplomáciai fogadására vett fel. Az eredeti öltözet tervezője szintén segített a múzeumnak az új hasonmás kinézetének kialakításában.

A viaszfigura királyi ékszereket is kap, köztük a néhai II. Erzsébet királynő zafír-gyémánt tiaráját, valamint VI. György zafír nyakláncát. Természetesen ezek ugyancsak másolatok. Az új élethű bábu egyébként már a második modell, amelyet Kamilláról készítettek. Az elsőnek személyesen ő választotta ki a ruháját.

Közben a canterburyi érsek átvette azt a Bibliát, amelyet külön Károly király koronázására készítettek. Az egyházi vezető alaposan megvizsgálta és szemügyre vette a vadonatúj imakönyvet. Nem véletlen, borítója kecskebőrből készült, arany berakásokkal.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Stuttgartban is készülnek az Európa-bajnokságra  + videó

Radar – Stuttgartban is készülnek az Európa-bajnokságra + videó

A legtöbb német nagyvároshoz hasonlóan a rendezői rutin már megvan, hiszen az 1974-es és a 2006-os világbajnokság alkalmából is játszottak itt mérkőzéseket. Az önkéntesek feladata, hogy biztosítsák a rendet a beléptetésnél, illetve a szurkolók eligazítása a megfelelő szektorokba.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!