2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 11:05

Radar

Radar– Bűnösnek találták emberölés vádjában az Alec Baldwin-film fegyvermesterét + videó

Tegnap bűnösnek találták emberölés vádjában, az Alec Baldwin-film fegyvermesterét. A Rust forgatásán 2021-ben dördült el az a fegyver, ami vaktöltény helyett éles lövedéket tartalmazott és ezzel egy ember halálát és további egy személy sérülését okozta.

  • Radar– Bűnösnek találták emberölés vádjában az Alec Baldwin-film fegyvermesterét + videó

A színészektől nem várható el, hogy megkülönböztessenek egy vaktölténnyel illetve éles tölténnyel töltött fegyvert – erről korábbi adásunkban beszélt Hegyi István fegyverszakértő. Kifejtette, a filmforgatásokon minden esetben egy rendőrségi engedéllyel rendelkező fegyvermester felügyeli azokat a jeleneteket, ahol pisztolyt kell használnia a színésznek, így a művész nem tehető felelőssé egy ilyen baleset miatt.

Hegyi István fegyverszakértő:

"Ő azzal a meggyőződéssel fogja meg azt a fegyvert, hogy a szakember olyan fegyvert ad a kezébe, amiben vaktöltény van, és nyugodtan elsütheti. Egy más kérdés az, hogy azt mondják ugye, hogy töltetlen fegyver nincs és ember felé nem fogom, nem tartom és nem sütöm el."

A szakember hozzátette: Magyarországon szigorú szabályok vonatkoznak a forgatásokon használható lőfegyverekre. Ha véletlenül éles lőszer kerülne egy pisztolyba, azt sem lehetne kilőni, a csőfuratba helyezett szűkítő ugyanis azt megakadályozza. 

Amerikában az átalakított fegyverek mellett éles lőfegyvereket is használnak a forgatások alkalmával, így azokból éles lövés is leadható. A balesetet is egy ilyen fegyver okozhatta. 

Az új-mexikói esküdtszék Gutierrez-Reedet, bűnösnek találta gondatlanságból elkövetett emberölésben. Az ügyészek azt állították, hogy a fegyverfelügyelő a Baldwin által használt, teljesen működőképes 45-ös revolvert töltötte meg vaktöltényekkel és legalább egy éles tölténnyel. Hanyag volt, gondatlan és meggondolatlan – mondta Kari Morrissey ügyész a per záróbeszédében. 

A tárgyalás két hétig tartott, melynek során az ügyészek több olyan bizonyítékot is bemutattak, melyek alátámasztják Gutierrez-Reed hanyagságát és figyelmetlenségét, ami végül a balesethez vezetett.

Az Ítélet heves érzelmet váltott ki a tárgyalóteremben, ugyanis Gutierrez-Reed-et végül elítélték, annak ellenére, hogy a fegyvermester ártatlannak vallotta magát. Az ügyvédei arra hivatkoztak, hogy bűnbakot akarnak csinálni belőle. Gutierrez-Reed 18 hónap börtönt és 5000 dolláros büntetést kapott, de az ügyvédei fellebbeznek.

Fotó: Hannah Gutierrez-Reed

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!