2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Híradó 15:00

Radar

Radar - Bombatámadás az ukrán Lemberg városában

Orosz rakéta csapódott be egy lakóházba csütörtökre virradó hajnalban a nyugat-ukrajnai Lemberg városában. Egy helyi tisztségviselő azt közölte, hogy halálos áldozatai is vannak a támadásnak. A hírforrások szerint mintegy 50 járműben és lakásban keletkezett kár.

  • Radar - Bombatámadás az ukrán Lemberg városában

Négyen életüket vesztették, egy ember pedig súlyosan megsérült a ma reggeli rakétatámadásban. Lviv polgármestere, Andrij Szadovij közösségi média oldalán publikálta, hogy a katasztrófavédelem munkatársai azonnal a helyszínre siettek. Makszim Kozickij szerint Oroszország végső célja az ukrán nemzet elpusztítása, ami addig fog tartani, amíg az utolsó ukrán is talpon marad.

Drónfelvételek mutatják a pusztítás mértékét. Az elnöki sajtószolgálat által közzétett videón egy négyemeletes lakóház látható, amely felső emeleteinek egy része hiányzik vagy romokban hever. A mentők túlélők és áldozatok után kutattak a romok között.

Majdnem ezzel a támadással egy időben az ukrán hadsereg megsemmisítette az orosz erők egy alakulatát a Moszkva által ellenőrzött Donyecki területen lévő Makiivkában. Az Oroszország tisztségviselők közölték, hogy egy civil meghalt és 36 ember, köztük gyerekek is megsebesültek a kijevi támadásokban. Moszkva közlése szerint egészségügyi intézmények és iskolák is megrongálódtak a támadás során.

A Radar riportja:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Stuttgartban is készülnek az Európa-bajnokságra  + videó

Radar – Stuttgartban is készülnek az Európa-bajnokságra + videó

A legtöbb német nagyvároshoz hasonlóan a rendezői rutin már megvan, hiszen az 1974-es és a 2006-os világbajnokság alkalmából is játszottak itt mérkőzéseket. Az önkéntesek feladata, hogy biztosítsák a rendet a beléptetésnél, illetve a szurkolók eligazítása a megfelelő szektorokba.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!