2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Küldetés 03:00

Radar

Radar - Biztonságosabb internetet a fiataloknak

„Biztonságosabb internetet a fiataloknak” - ez volt az idei év mottója a Média- és internetkonferencián, amit immáron 13. alkalommal rendezett meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. A 2010 után született gyermekek, tehát „ALFA” generáció már egy digitalizált világban nő fel, az internet természetes számukra, de az online tér veszélyeire fel kell készíteni őket.

  • Radar - Biztonságosabb internetet a fiataloknak

"Szeretnénk az internetet egy kicsit biztonságosabbá tenni, pontosan tudjuk, hogy teljesen nem tudjuk biztonságossá tenni, de azért a gyerekeket, a szakértőket szeretnénk néhány tendenciáról felvilágosítani" - mondta Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

A két napos konferencián több mint 40 elismert szakember tartott előadásokat egyebek mellett a mesterséges intelligencia jövőjéről, a legújabb közösségimédia-felületekről, az online szerencsejátékokról és a banki csalásokról.

Meglepő statisztika lehet, de az óvodáskorú gyermekek 80-90 százaléka már napi rendszerességgel használ okos eszközt, és ennek a korosztálynak a 30-35 százaléka már saját mobiltelefonnal is rendelkezik.

A fogalmakkal tisztában vannak, a veszélyekkel már kevésbe. A pandémia és a bezártság pedig csak növelte az online térben eltöltött időt.

A videojátékok mellett a közösségi média felületek is nagyobb teret kaptak az elmúlt években, így az influencerek szepe is felértékelődött. A legfrissebb statisztikák szerint minden ötödik gyermek véleményvezér szeretne lenni. Tetszik nekik az ezzel járó népszerűség és úgy gondolják, hogy kevés befektetett energiával sok pénzt kereshetnek.

A közösségi média tekintetében talán a legfontosabb kérdés, hogy tiltsuk vagy engedjük a gyerekeknek, hogy regisztráljanak ezekre a felületekre.

 

További epizódok

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Egy szocialista operett romantikus történetével várjuk Önöket szombaton. A film előtt pedig - ahogy megszokhatták - soha nem hallott történetek látnak napvilágot a Szélesvásznú történelem című műsorunkban. 2023. szeptember 22.
Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

A Brain Bar mára Európa legnagyobb, évente megrendezett jövőfesztiválja. A helyszínen ott volt kollégánk Zsiros Mihály is, aki ízelítőt adott az eseményről. 2023. szeptember 22.
Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

A magyar labdarúgó válogatott olasz szövetségi kapitányát kísértük el egy kávépörkölő üzembe, ahol beszélgettünk kávéról, sportról és arról is, hogy miért nem isznak capuccinót az olaszok délután... 2023. szeptember 22.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Azt is rebesgetik, hogy akár újabb vizsgára is szüksége lehet azoknak, akik az eddig szokott módon szeretnék használni autójukat. Sebesség- és súlykorlátozás is várható ugyanis. Egy szakértő elárulta nekünk, hogy pontosan mit jelenthet ez a jövőben számunkra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!