2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális extra

Következik:

Napi aktuális extra 04:20

Radar

Radar - Bármennyi forrást elnyelne a háború

Még több, még több és még több. Több pénz, több fegyver és több katona kell Ukrajnának.

  • Radar - Bármennyi forrást elnyelne a háború

Mindez pedig a méltóságteljes, szabad, igazságos béke eléréséhez szükséges Roberta Metsola európai parlamenti képviselő szerint. Zelenszkij most Brüsszeltől várhat további muníciót a háború folytatásához.

Az elmúlt napokban Volodimir Zelenszkij bejárta Európát, további támadófegyvereket, különösen vadászrepülőket kérve. Volt, akivel sikeresnek értékelte a találkozót.

Az uniós vezetők csúcstalálkozója után Emmanuel Macron francia elnök azért óvatosan fogalmazott a kéréssel kapcsolatban.

Az Európai Unió már eddig is csaknem ötvenmilliárd euróval támogatta Kijevet. Amelyből 10 milliárd katonai támogatás volt. Eddig az unió országai közül a legnagyobb katonai segítséget Németország nyújtotta. Most, januárban újabb egymilliárd euróval növelte a katonai támogatást.

Dimitri Medvegyev szerint mivel az ukránok nyugatról könyörögnek fegyverekért, Oroszországnak növelnie kell saját fegyvergyártását, elmondása szerint több ezer tankot fognak gyártani és modernizálni.

A vadászgépek és nagyobb hatótávolságú fegyverek küldéséről nyilvános elköteleződés még nem történt arra hivatkozva, hogy aggódnak a konfliktus orosz területre való esetleges eszkalálódása miatt.

Az orosz védelmi minisztérium pedig közzétett egy felvételt, amelyen az Admiral Gorszkov fregatt tüzérségi képességeit az Atlanti-óceánon tesztelik. Erről korábban azt közölték hogy hiperszonikus Zircon rakétákkal van felszerelve, amelyek hatótávolsága 900 km, és a hangsebesség többszörösével képesek haladni, ami megnehezíti az ellenük való védekezést.

Miközben kelet és nyugat a világháború pengeélén táncol és tovább fegyverkezik a békért, Ukrajnában nem vágynak másra a lakosok mint hogy a fegyverek többé ne fenyegessék az emberi életeket és az élet visszatérhessen a normális kerékvágásba.

Az iskolai órákat a kijevi diákok ma egy metróállomáson töltötték, miközben Oroszország újabb rakétacsapásokat mért Ukrajnára.

Egy ötgyermekes családnak Donyeckben pedig épp el kell hagynia az otthonát, amelyet az orosz előrenyomulás fenyeget.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Gulyás Michelle sportágat váltott + videó

Radar - Gulyás Michelle sportágat váltott + videó

Mint azt lehetett már tudni, az olimpia után a lovaglást törölték az öttusa programjából, helyére egy akadályverseny kerül. A párizsi bajnoknő két hónap szünet után újrakezdte az edzéseket, immár az új számra is készülve.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!