2023. 09. 27. Szerda Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Radar

Radar - Bármennyi forrást elnyelne a háború

Még több, még több és még több. Több pénz, több fegyver és több katona kell Ukrajnának.

  • Radar - Bármennyi forrást elnyelne a háború

Mindez pedig a méltóságteljes, szabad, igazságos béke eléréséhez szükséges Roberta Metsola európai parlamenti képviselő szerint. Zelenszkij most Brüsszeltől várhat további muníciót a háború folytatásához.

Az elmúlt napokban Volodimir Zelenszkij bejárta Európát, további támadófegyvereket, különösen vadászrepülőket kérve. Volt, akivel sikeresnek értékelte a találkozót.

Az uniós vezetők csúcstalálkozója után Emmanuel Macron francia elnök azért óvatosan fogalmazott a kéréssel kapcsolatban.

Az Európai Unió már eddig is csaknem ötvenmilliárd euróval támogatta Kijevet. Amelyből 10 milliárd katonai támogatás volt. Eddig az unió országai közül a legnagyobb katonai segítséget Németország nyújtotta. Most, januárban újabb egymilliárd euróval növelte a katonai támogatást.

Dimitri Medvegyev szerint mivel az ukránok nyugatról könyörögnek fegyverekért, Oroszországnak növelnie kell saját fegyvergyártását, elmondása szerint több ezer tankot fognak gyártani és modernizálni.

A vadászgépek és nagyobb hatótávolságú fegyverek küldéséről nyilvános elköteleződés még nem történt arra hivatkozva, hogy aggódnak a konfliktus orosz területre való esetleges eszkalálódása miatt.

Az orosz védelmi minisztérium pedig közzétett egy felvételt, amelyen az Admiral Gorszkov fregatt tüzérségi képességeit az Atlanti-óceánon tesztelik. Erről korábban azt közölték hogy hiperszonikus Zircon rakétákkal van felszerelve, amelyek hatótávolsága 900 km, és a hangsebesség többszörösével képesek haladni, ami megnehezíti az ellenük való védekezést.

Miközben kelet és nyugat a világháború pengeélén táncol és tovább fegyverkezik a békért, Ukrajnában nem vágynak másra a lakosok mint hogy a fegyverek többé ne fenyegessék az emberi életeket és az élet visszatérhessen a normális kerékvágásba.

Az iskolai órákat a kijevi diákok ma egy metróállomáson töltötték, miközben Oroszország újabb rakétacsapásokat mért Ukrajnára.

Egy ötgyermekes családnak Donyeckben pedig épp el kell hagynia az otthonát, amelyet az orosz előrenyomulás fenyeget.

További epizódok

Radar – Színes hírek a nagyvilágból

Radar – Színes hírek a nagyvilágból

Sosem lehet elég korán kezdeni. Londonban már most elkezdték árulni a karácsonyi ajándékokat. Mindeközben egy japán szupervonaton profi pankrátorok küzdöttek egymással. Rióban pedig technológia vezérelte művészeti kiállítás nyílt. A Radarban megmutatjuk a legérdekesebb híreket a nagyvilágból. 2023. szeptember 27.
Radar – Peru kincse

Radar – Peru kincse

1983. november 5-én, a budapesti Szépművészeti Múzeumból 7 festményt loptak el olasz elkövetők, egy görög milliomos megrendelésére. A műkincsek lopása nem egyedi eset, gyakori jelenség. Végül megkerültek a ellopott festmények, ahogyan számos más lopott műkincs is előkerül. Peru a napokban 76 darab lopott régészeti leletet kapott vissza. 2023. szeptember 27.
Radar – Állandó Zsolnay kiállítás már Budapesten is

Radar – Állandó Zsolnay kiállítás már Budapesten is

Akinek van élménye a porcelánok világáról, azok számára mindenképpen megnézendő és érdekes kiállítás, Szabó András üzletember Zsolnay gyűjteménye, amelyet karöltve a Liget Budapest Projekttel állandó kiállítás keretében megoszt a nagyérdeművel. Bárki betekinthet Budapest legszebb szecessziós palotájában kiállított kollekcióba. 2023. szeptember 27.

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk  a sorsunkról

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk a sorsunkról

Az Európai Unió intézményei vagyis az Európai Bizottság és az Európai Tanács egyre inkább birodalmi törekvéseket mutat, folyamatosan csökkenteni igyekszik a tagállamok szuverenitását. A kelet-európai országok viszont már megtapasztalták, milyen az, amikor egy központi bizottság és egy tanácsi (szovjet)unió irányít minket. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Lengyelország kétmilliárdos hitelt kap haderőfejlesztésre Amerikából, ez lehet a hallgatás ára hogy ne kritizálják Ukrajnát. Az USA közben azt kéri váltsák le a teljes ukrán legfelsőbb bíróságot. A stúdióban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Új előadás a Nemzeti Színházban

Radar – Új előadás a Nemzeti Színházban

A Nemzeti Színház nagy színészei – Bodrogi Gyula, Schnell Ádám, Kristán Attila és Rácz József – mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit is láthatják a nézők a teátrum új előadásában, Molnár Ferenc két egyfelvonásos darabjában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!