2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Csinibaba 11:05

Radar

Radar – Az üveghegyen is túl + videó

Egy orosházi cégnél mutatjuk meg, hogyan zajlik az üveg újrahasznosítása. A cég az elmúlt évben 80 000 tonna üveghulladékot gyűjtött be és hasznosított.

  • Radar  – Az üveghegyen is túl + videó

Egy üveghulladék újrahasznosító üzemet sokan úgy képzelnek el, hogy az üveghegyek egymás hegyén-hátán állnak. De ez egy tévhit. Mert amit ma itt feldolgoznak, azt holnap már el is szállítják. Síküvegből naponta 100-120 tonnát, lakossági üvegből 150 tonnát hasznosítanak újra Orosházán.

Aszódi Ferenc, ügyvezető igazgató, RE-Glass: "A Orosházán vagyunk, ahol ipari síküveget és lakossági csomagolási üveget dolgozunk föl. Tavalyi évben 85 ezer tonna üveghulladékot hasznosítottunk és termeltünk. Ennek zöme, ami fehér üveg, az Magyarországon hasznosul újra, síküveg vagy öblösüveg készül belőle, a színes üveget pedig exportáljuk, és abból szintén újra üveget gyártanak."

Aszódi Ferenc, ügyvezető igazgató, RE-Glass: "Ez a legtisztább és legegyszerűbb alapanyagunk. Ez síküveggyártó cégektől és ablakgyártó cégeknek a szabászati hulladéka. Ezzel más egyéb dolgunk nincs, mivel ebben semmilyen idegen anyag tartalom nincs, ezt összesen ledaráljuk arra a mérettartományra, ami az üveggyáraknak megfelelő. Mellette látok tükröt. Ez is ipari tükör, hulladék. Ez az autók visszapillantó tükrének a szabászati hulladéka, ezt is csak mérettartományra kell darálnunk."

Balszerencse ide vagy oda, itt az orosházi üveg újrafeldolgozóban ebben a babonában nem hisznek. A tükrökből készülhet akár újra tükör, de lehet, hogy a következő pohárkészletünk készül majd ebből a kupacból, ugyanis a tükröződő réteg alatt átlátszó, kristálytiszta üveg található. A lényeg, hogy meg legyen tisztítva.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Így készülnek sportolóink a párizsi olimpiára + videó

Radar – Így készülnek sportolóink a párizsi olimpiára + videó

Folyatjuk IRÁNY PÁRIZS! című rovatunkat, amelyben a párizsi olimpiára készülő magyar sportolókat igyekszünk bemutatni. Pici sérüléssel bajlódik, de ez sem zavarja abban, hogy Párizsból is aranyéremmel jöjjön haza. Szilágyi Áronnal a korábbi és leendő sikerekről is beszélgetett Rizmayer Mihály.
Radar – Elfogták a lengyel unokázós bandát+ videó

Radar – Elfogták a lengyel unokázós bandát+ videó

A lengyel, a német és a magyar célkörözési egységek egyszerre csaptak le unokázós csalókra. A hazánkban tartózkodó lengyel szökevényt Budapesten fogták el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!