2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Radar

Radar - Az onkológiai kutatások, szűrővizsgálatok és kezelések új dimenziói

"Az onkológia újdonságai: az adatoktól a cselekvésig” címmel az onkológiai kutatások és innovatív kezelések legfrissebb eredményeit is bemutatja a Magyar Onkológusok Társasága. Az előbb említett társaság a legnagyobb, legreprezentatívabb és legrégebbi onkológiai tudományos társaság Magyarországon. A 2 napos rendezvényre részletes tudományos programtervvel készültek.

  • Radar - Az onkológiai kutatások, szűrővizsgálatok és kezelések új dimenziói

November 9-e és 11-e között tartják a Magyar Onkológusok Társaságának kongresszusát a Budapesti Konferencia Központban. A találkozó célja, hogy elősegítse az onkológiai kutatások és a gyakorlat folyamatos fejlődését Magyarországon és a világban egyaránt. Az eseményre kutatók, szakemberek és onkológusok egyaránt meghívást kaptak.

A XXXV. alkalommal megrendezett MOT Kongresszus első, kiemelt plenáris szekciója nagy érdeklődésre számító, új, hazai rákstatisztikai adatokat mutatott be. A Nemzeti Rákregiszter legfrissebb kutatási eredményei igazolták, hogy Magyarországon a rosszindulatú daganatok gyakorisági adatai kedvezőbbek, mint a nemzetközi jelentésekben eddig közölt adatok.

A kelet-közép-európai volt szocialista országokban a legsúlyosabb a daganat, mint közegészségügyi probléma egész Európán belül. A halálozást tekintve Magyarországgal együtt Szerbia és Horvátország, valamint a régión kívül Dánia foglal el előkelő helyet a listán.

Az OECD számok is azt igazolják, hogy Magyarországon a daganatos halálozások csökkenni látszanak, mivel az elmúlt 10 évben a férfiaknál 11%-kal, a hölgyeknél pedig 6%-kal csökkent.

A második szekcióban a magyarországi onkológiai szűrőprogramok jövőbeli lehetőségeit tárgyalták a szakemberek. Magyarországon a WHO által javasolt népegészségügyi daganatszűrések ingyenesen elérhetőek, azonban a jövő feladatai közé tartozik az új európai daganatszűrési ajánlások mentén új szűrővizsgálatok, tüdődaganatok és prosztatarák szűrésének fokozatos bevezetése, hiszen ez magyar viszonylatban is erősen indokolt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!