2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Radar

Radar - Az egyik felrobbantaná, a másik csak leállítaná a Barátság kőolajvezetéket

Az 1964-ben üzembe helyezett, és a Szovejtunió baráti országainak kőolajellátására létrejött Barátság kőolajvezeték 2023-ra politikai csatározások eszközévé vált. Az azóta ezen a területen létrejött állam, Ukrajna és szövetségesei is a vezetéket használják eszközként arra, hogy politikai nyomást gyakoroljanak Magyarországra.

  • Radar - Az egyik felrobbantaná, a másik csak leállítaná a Barátság kőolajvezetéket

Hazánk számára beláthatatlan következményekkel járhat az, ha valaki a kőolajvezeték szabotálására buzdít.

Nógrády György szerint ez nem dühroham volt, hanem nagyon is tudatos politizálás. A kiszivárogtatás és annak időzítése sem véletlen.

Most azonban ennél súlyosabb információk láttak napvilágot. A világgazdaság információi szerint az ukrán vezetékhálózatot működtető Ukrtransnafta egy olyan orosz nyelvű levelet küldött a MOL-nak, miszerint túl szigorúnak tartják az ukrán mezőgazdasági termékekre vonatkozó korlátozásokat és azt tapasztalják, hogy hazánk nem nyitott a további enyhítésre. A lap információi szerint erre a körülményre hivatkozva az ukrán fél azt az üzenetet kapta az Európai Bizottság vezetőjétől, Ursula von den Leyentől hogy ilyen hozzáállás esetén nyugodtan állítsák le a Barátság kőolajvezetéken az olajszállítást Magyarország felé.

Amennyiben hazánk nem jut elég kőolajhoz, az azt jelenti, hogy a stratégiai készletekből kell használnia az ipar ellátáshoz, ami pedig mindössze néhány hónapra elegendő.

És mivel hazánk az EU és NATO védelmi szervezet tagországa, az ilyen terrortámadás Magyarország ellen kiválthatná gyakorlatilag a kiteljesedését az orosz-ukrán konfliktusnak.

Közben Szijjártó Péter rendkívüli sajtótájékoztatón közölte, hogy megvétózta hazánk az Oroszországgal szembeni 11. szankciós csomag életbe léptetését, ameddig az OTP-t nem veszik le a háborút finanszírozó cégek fekete listájáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Stuttgartban is készülnek az Európa-bajnokságra  + videó

Radar – Stuttgartban is készülnek az Európa-bajnokságra + videó

A legtöbb német nagyvároshoz hasonlóan a rendezői rutin már megvan, hiszen az 1974-es és a 2006-os világbajnokság alkalmából is játszottak itt mérkőzéseket. Az önkéntesek feladata, hogy biztosítsák a rendet a beléptetésnél, illetve a szurkolók eligazítása a megfelelő szektorokba.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!