2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Radar

Radar – Az apává válás kihívásai + videó

Június harmadik vasárnapján, Magyarország 2,4 millió édesapát ünnepel. Ők a felnőtt férfiak 2/3-át teszik ki, és ugyancsak a felnőtt férfiak 89%-a édesapa vagy nagyapa.

  • Radar – Az apává válás kihívásai + videó

A számadatok azt mutatják, hogy az édesapák szerepe jelentősen erősödött a családokban, sokkal inkább részt vesznek a gyermekeik nevelésében ezt jól mutatja az, hogy ma már 80%- azoknak a családoknak a részaránya, ahol az édesapa és az édesanya együtt nevelik a gyermekeket, korábban 70% volt ez az arány.

Az apák hiánya azonban egy egész életen végigkísér mindenkit, és hiányuk éppoly bepótolhatatlan űrt hagy maga után, akárcsak az édesanyáké.

A háborúk sajnos rengeteg férfi és apa életét oltották ki, a népesedési problémák ennek is köszönhetőek az öreg kontinensen.

A 20. sz. nagy háborúiban közel 1,5 millió férfi tűnt el Magyarországról, ők azok az apák, nagyapák akik nincsenek jelen az életünkben, nem voltak jelen az életünkben, Hála Istennek ahogy mondtam az elmúlt 10 évben megerősödött az édesapák szerepe, és ez mindenképpen egy olyan jó mintát jelent, amelyet tovább vihetnek a következő generációk.

Ma négyből három gyermek születik házasságban, míg ez korábban csak minden második volt. Ez nemcsak a gyermekek, de a férfiak lelki egészsége szempontjából is védő faktor, amit a kutatások már korábban igazoltak.

Az édesapák példamutatása, az hogy van apa a családban az mindenképpen kedvező, és ezt pszichológusok is bebizonyították, többek között Kopp Mária is, hogy nemcsak a gyermekek számára jelent ez versenyelőnyt, hanem egyébként az édesapák számára is, ő mondta azt hogy pelenkázz tovább élsz, bebizonyította azt hogy azok akik gyereket nevelnek férfiként, édesapák azok jobb lelki egészséggel rendelkeznek mint akik nem.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A holokauszt áldozataira emlékeznek Szegeden

A holokauszt áldozataira emlékeznek Szegeden

A holokauszt szegedi mártírjaira emlékeznek vasárnap, majd a következő hetekben a szegedi és a város környéki áldozatok deportálásának nyolcvanadik évfordulója alkalmából - tájékoztatta a Szegedi Zsidó Hitközség az MTI-t.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - A magyar szurkolók előtt le a kalappal + videó

Radar - A magyar szurkolók előtt le a kalappal + videó

Fontos mérkőzés várt a magyar labdarúgó-válogatottra szerdán. A csapat második Európa-bajnoki összecsapásán a házigazda Németország volt az ellenfél. A Svájctól elszenvedett vereség után pedig a pontszerzés reményében léptek pályára. Több ezer drukker utazott Stuttgartba, hogy a helyszínről szorítson a csapatnak és szintén ezrek gyűltek össze a Szabadság téri szurkolói zónában.
Radar - Forró napok + videó

Radar - Forró napok + videó

Ez a hét a 2024-es év eddigi legforróbb hete. Érdemes odafigyelni az egészségünkre ilyenkor, hiszen a meleg sokkolhatja a szervezetünket. Mindenki érintett, persze nem egyformán. De mit is kell tennünk és mit nem szabad ebben a forróságban?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!