2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Küldetés 23:25

Radar

Radar - Az anyajegyszűrés fontossága

Hazánkban a melanoma a 10. leggyakoribb daganatos megbetegedés. Messze ritkább mint az emlő, végbél, vagy a tüdőrák. Mégis egy rendkívül agresszív kórkép, emiatt a korai felismerése életet menthet. Nagyon fontos tehát a rendszeres önvizsgálat és az évenkénti anyajegyszűrés.

  • Radar - Az anyajegyszűrés fontossága

Egész életünk során jelennek meg a testünkön anyajegyek. Ez egy természetes jelenség. Az, hogy kinek milyen gyakran kell elmennie anyajegy szűrésre, azt több tényező befolyásolja. 

Ha valakinek 50-nél több anyajegye van, akkor ez a szám már indokolja, hogy évente felkeressük a bőrgyógyászatot. Az anyajegyszűrés fájdalommentes, ilyenkor a paciens egész bőrfelszínét átvizsgálja az orvos.

Az anyajegyeknél arra érdemes a hangsúlyt fektetni, hogy mi az ami változik. Tehát nagyon fontos az önvizsgálat. Ilyenkor nézzük meg az anyajegy színét, kerületét, mélységét.

A melanóma az esetek több mint egyharmadánál a teljesen ép bőrön jelenik meg, Ezért önvizsgálatnál a rejtett területeket is át kell nézni, mint pl. a fehérnemű alatti részt, vagy a hajas fejbőrt.

 

 

További epizódok

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Egy szocialista operett romantikus történetével várjuk Önöket szombaton. A film előtt pedig - ahogy megszokhatták - soha nem hallott történetek látnak napvilágot a Szélesvásznú történelem című műsorunkban. 2023. szeptember 22.
Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

A Brain Bar mára Európa legnagyobb, évente megrendezett jövőfesztiválja. A helyszínen ott volt kollégánk Zsiros Mihály is, aki ízelítőt adott az eseményről. 2023. szeptember 22.
Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

A magyar labdarúgó válogatott olasz szövetségi kapitányát kísértük el egy kávépörkölő üzembe, ahol beszélgettünk kávéról, sportról és arról is, hogy miért nem isznak capuccinót az olaszok délután... 2023. szeptember 22.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Azt is rebesgetik, hogy akár újabb vizsgára is szüksége lehet azoknak, akik az eddig szokott módon szeretnék használni autójukat. Sebesség- és súlykorlátozás is várható ugyanis. Egy szakértő elárulta nekünk, hogy pontosan mit jelenthet ez a jövőben számunkra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!